Več turistov iz Kitajske

Foto: razno 17.05.13. turisti, letalisce, Passengers with their baggage move through t razno 17.05.13. turisti, letalisce, Passengers with their baggage move through t
V Sloveniji največ nočitev ustvarijo italijanski turisti.
Oglej si celoten članek

Avgusta je k nam prišla skoraj desetina več turistov kot avgusta lani, ustvarili pa so šest odstotkov več nočitev. Tuji gostje ustvarijo več kot dve tretjini vseh turističnih prenočitev, največ italijanski (19 odstotkov), nemški (14 odstotkov), nizozemski in avstrijski turisti (po 8 odstotkov).

Nočitev belgijskih gostov je bilo le pet odstotkov, a se je njihovo število povečalo za petino. Več prenočitev kot avgusta lani so ustvarili kitajski turisti (za 52 odstotkov), turisti iz Kanade (za 44 odstotkov) in turisti iz ZDA (za 7 odstotkov), manj prenočitev pa japonski turisti (za 9 odstotkov). Domačih gostov je bilo tri odstotke manj, njihovih nočitev pa pet odstotkov manj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.