Večer kupil blagovne znamke Dela revij

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
44 blagovnih znamk nekdanjega Dela Revije bodo na trg postavili z lastnim založništvom ali podeljevanjem licenc.
Oglej si celoten članek

Hčerinska družba mariborskega Večera, Večer Revije, je danes s KBM Leasing podpisala pogodbo o nakupu 44 blagovnih znamk nekdanjega Dela Revije. Večer je tako pridobil blagovne znamke, kot so Jana, Lady, Obrazi, Stop, Smrklja, Naša žena, Kih, Radar, Eva, Rože in vrt ter znani prireditvi Viktorji in Slovenka leta.

Direktor Večera Uroš Hakl, ki si Večer lasti s Sašo Todorovičem, meni, da je "vrnitev palete tako priznanih revij bralcem naravna in družbeno odgovorna odločitev". Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je prepričan, da je vsaj najpomembnejše znamke mogoče ponovno oživiti.

Kot je še pojasnil v današnjem sporočilu za javnost, se je družba Večer Revije odločila konkurirati na razpisu, ker imajo omenjene blagovne znamke še vedno močno pozicijo v zavesti bralcev na slovenskem trgu.

Blagovne znamke Delo Revije so bile del celotnega premoženja KBM Leasing, ki ga družba odprodaja v okviru likvidacijskega postopka, pa so zapisali v KBM Leasing.

Postopek likvidacije KBM Leasing je del dezinvestiranja in prestrukturiranja v skupini Nove Kreditne banke Maribor zaradi zavez Evropski komisiji, da bo skupina konsolidirala svojo osnovno dejavnost in dezinvestirala neosnovne dejavnosti banke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.