Večerja na prostoru bodoče džamije

Foto: Žurnal24 Večerja bo potekala na prostoru, kjer bo zrasla džamija.
Ob zori se je za muslimane po vsem svetu začel sveti mesec ramadan. Muslimani v Sloveniji ga bodo proslavili z večerjo na zemljišču, kjer bo stala džamija.
Oglej si celoten članek

Od zore do mraka se bodo v svetem mesecu muslimani "odrekli hrani, vsem strastem, grdim besedam in grdim mislim", pravi mufti Islamske skupnosti v Sloveniji Nedžad Grabus.

Tudi letošnji ramadan bo v Sloveniji posvečen predvsem zbiranju sredstev za odplačilo kredita za zemljišče v velikosti 11.364 kvadratnih metrov, kjer bo nekoč stala prva džamija v Sloveniji.

Grabus pravi, da bodo kmalu razpisali arhitekturni natečaj, kdaj pa bo džamija zgrajena, ne more napovedati. "Dinamika in začetek gradnje sta odvisna od več dejavnikov," pojasnjuje mufti.

Začetek ramadana bodo zato nocoj simbolično proslavili z večerjo na zemljišču bodoče džamije.

Ramadan se bo končal 19. septembra ob 19:11 z bajramsko molitvijo oziroma tridnevnim proslavljanjem.

Ramadan – ramazan
In še zanimivost; med tem ko evropsko govoreči muslimani ta mesec imenujejo ramadan, ga arabsko govoreči muslimani imenujejo ramazan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.