Večerna neurja podirala drevje, odkrivala strehe, ljudje ostali brez elektrike

Foto: Arso
Foto: Arso
Vremenoslovci so izdali opozorilo pred hudo uro, ki da se Sloveniji obeta zvečer in ponoči. Marsikje so se napovedi že uresničile, najslabše so jo odnesli na severovzhodu.
Oglej si celoten članek

Iz različnih koncev Slovenije so poročali o neurjih, ki jih je spremljal močan veter in nalivi. Tako je toča med drugim padala v Trbovljah, iz Celja poročajo o podrtem drevju, ponekod je meteorna voda zalivala kleti ali kako drugače ogrožala stanovanja.

Glede na podatke Uprave za zaščito in reševanja imajo gasilci in komunalne službe obilo dela z odstranjevanjem podrtega drevja, čiščenjem cest in črpanjem vode v okolici Pragerskega, Hoč, Frama, Rač in Vojnika. Veter je odkrival strehe na področju Gornje Radgone in Radencev, tam je prišlo tudi do izpada električne energije več sto odjemalcem. O nevšečnopstih poročajo tudi iz območja Dravograda in Radelj ob Dravi.

Ponekod je bil zaradi neurij oviran tudi promet. "Zelo slaba vidljivost je in zelo je nevarno, saj vozniki kar nenadoma zmanjšujejo hitrost," nam je dogajanje na cesti opisala naša bralka, ki se je popoldan vozila po štajerski avtocesti.

Agencija RS za okolje je napovedala, da bodo v nedeljo zvečer in v prvem delu noči na
ponedeljek ob nevihtah možni močnejši nalivi, viharni veter in toča. Nevihte so bile najprej napovedane za zahodni in severozahodni del Slovenije, od koder bi se razširile v notranjost. 

Benedikt Strajnar, dežurni prognostik na Agenciji za okolje in prostor, je za zurnal24.si pojasnil, da bo ena od nevihtnih celic že v poznem popoldnevu zajela zgornje Posočje, od tam pa se bo pomikala v notranjost. Nastajale bodo tudi druge nevihte, tako da so za noč napovedane nevihte in lokalna neurja, opozarja Strajnar prebivalce, naj poskrbijo za zaščito svojega premoženja. 

Slabo vreme bo tekom večera in noči zajelo tudi osrednji in vzhodni del države, vendar naj bi se nato stanje pričelo umirjati, čeprav niso izključene še nadaljnje lokalne nevihte. Ponedeljkovo vreme bo nestanovitno, nato se bo postopoma znova izboljšalo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.