Večina bank bo dražila

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nov davek. SKB, Banka Koper in Hypo dražijo marca, NLB pa aprila.
Oglej si celoten članek

Večina bank bo zaradi novega davka na finančne storitve, ki začne veljati marca, podražila svoje storitve. SKB in Banka Koper bosta cene zvišali 1. marca, banka Hypo 5. marca, NLB pa 1. aprila. NLB bo zvišala večino nadomestil za fizične osebe, ki so predmet obdavčitve, a le za toliko, kolikor bodo morali plačati davka, več pa le zaradi zaokroževanja na dve decimalki. Ne bodo pa zvišali stroškov obvestil, opominov, izvršbe, varnostnih SMS-sporočil, izdaje kartice z motivom, nakupa na obroke, predčasne razvezave depozitov in varčevanj za fizične osebe.

Unicredit: tudi znižanje

Cene bo 1. marca prilagodila tudi banka Unicredit, kjer sicer poudarjajo, da ne gre za prenašanje novega davka, ampak redno prilagoditev inflaciji in razmeram na trgu. Tako se bo vodenje računa pocenilo z 1,99 na 1,79 evra, direktna bremenitev se bo podražila s 30 na 34 centov, stroški plačilnih nalogov, provizije za dvige na bankomatih drugih bank in stroški, povezani s krediti, pa ostajajo enaki.

V banki Volksbank še analizirajo dejanske stroške in cene nadomestil, zato še niso sprejeli nobene odločitve, enako v banki Raiffeisen, Abanki in NKBM. Gorenjska banka, Deželna banka Slovenije in banka Sparkasse na vprašanja niso odgovorile, v Delavski hranilnici o podražitvi ne razmišljajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:05 13. Januar 2013.

    vodstvo bank mora prevzeti država...vidimo tudi da eu sili k vodenju naših bank

  • 16:07 10. Januar 2013.

    ce bi ljudje imeli jajca in bi vsi dvignili dnar iz bank, me zanima kako bi se obnasali.. ampak kaj …

  • 11:34 10. Januar 2013.

    Ne, ni rešitev. To je pohlep!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.