Večina le dobila plače

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Zaposleni v podjetju Prevent avtomobilski deli bodo dobili majske plače, delavci v Prevent Globalu pa ne. Napovedana stavka za jutri ostaja.
Oglej si celoten članek

Skupno 1150 zaposlenih v podjetju Prevent avtomobilski deli bo danes dobilo izplačane plače za maj, medtem ko vodstvo za 160 zaposlenih v krovni družbi Prevent Global plač zaradi blokade računa in zaostanka prilivov s strani podjetja Prevent DEV še ne more zagotoviti. Račun je blokirala Nova Ljubljanska banka (NLB), so sporočili iz Prevent Globala.

Skladno s sanacijskim načrtom se v Prevent Globalu trenutno pripravljajo na odpuščanje dela zaposlenih. Po zdajšnjih načrtih bo delo izgubilo 400 delavcev, prve odpovedi pogodb o zaposlitvi pa bodo delavci prejeli predvidoma v drugi polovici julija.

Uprava Prevent Globala, ki jo vodi Renato Krajnc, se z NLB dogovarja za umik blokade. Hkrati se trudi pridobiti denar za zagotovitev izplačila plač za zaposlene v Prevent Globalu še iz drugih virov. Prav tako uprava poskuša pridobiti denarna sredstva za obljubljeno izplačilo regresa v obeh podjetjih, so pojasnili v Prevent Globalu.

Stavka v Prevent Globalu bo

Svobodni sindikat v podjetju je za jutri napovedal stavko, če zaposleni v podjetjih Prevent avtomobilski deli in Prevent Global danes ne bodo prejeli plač za maj. Stavka v podjetju Prevent avtomobilski deli je zaradi izplačila plač preklicana, medtem ko stavka v podjetju Prevent Globala ostaja napovedana, je pojasnil predsednik svobodnega sindikata v podjetju Vlado Zorman.

Zaposleni v Prevent Globalu bodo v torek delali do 12. ure. Takrat se bodo namreč predstavniki sindikata sestali s predsednikom uprave družbe Krajncem in se nato na podlagi prejetih informacij odločili, kako bodo ukrepali. Ob 9. uri se bo sestal tudi izvršni oziroma stavkovni odbor v podjetju, je povedal Zorman.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.