Večina pozna vsebino zakonika

Foto: Mankica Kranjec / semza.si
Foto: Mankica Kranjec / semza.si
Delova anketa kaže, da bi družinski zakonik volivci za zdaj podprli. Anketiranci menijo, da opozicija ne bo izgubila voditelja, če bo Zoran Janković izvoljen za župana.
Oglej si celoten članek

Po zadnjih izsledkih Delove ankete se referenduma o družinskem zakoniku ne bo udeležilo le 16,9 odstotka vprašanih. Tisti, ki bodo prišli, pa bi ga podprli. Tako je namreč odgovorilo 35,9 odstotka anketiranih, 26,3 odstotka vprašanih jih je proti. Velik je tudi delež neopredeljenih, ki tri tedne pred referendumom znaša 20,9 odstotka – ravno ti volivci lahko odločijo o rezultatu referenduma.

Podrobnejši pregled rezultatov kaže, da družinski zakonik nadpovprečno podpirajo simpatizerji SD (63 odstotkov), anketiranci z visokošolsko izobrazbo (51 odstotkov), simpatizerji Pozitivne Slovenije (49 odstotkov) in tudi ženske (41 odstotkov). Med nasprotniki so nadpovprečno zastopani simpatizerji SDS (52 odstotkov proti), simpatizerji SLS in NSi, piše Delo.

Strinjajo se, da SDS vodi notranje ministrstvo

Po podatkih ankete se je javnost sprijaznila, da največja koalicijska stranka SDS vodi ministrstvo za notranje zadeve, v katerega spadata tako policija kot tožilstvo. 68,8 odstotka vprašanih meni, da je to sprejemljivo, le slaba četrtina, da ne.

Jankovića ne bodo pogrešali

Anketiranci se ne strinjajo, da bo opozicija zaradi kandidature Zorana Jankovića na županskih volitvah oslabljena. Tako jih namreč meni le dobra četrtina, medtem ko jih 62,2 odstotka meni, da to ne bo vplivalo na opozicijo, še poroča Delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.