Večna pot – zlata jama

Foto: Žurnal24 Hitrost na Večni poti omejijo tudi zaradi prehoda žab, pravijo na MOL. (Foto: Sa
Prehitri vozniki. Redarji so v 24 urah z radarjem na Večni poti zaslužili 12 tisočakov. Omejitve na tem območju spreminja MOL, tudi zaradi žab.
Oglej si celoten članek
MOL določa hitrost
Omejitve. Na cestah v MOL jih določa občinski oddelek za gospodarske dejavnosti in promet. Večna pot je na primer razdeljena na pet odsekov, pravijo na mestnem redarstvu. Na odseku od Ceste 27. aprila do uvoza k Biotehniški fakulteti so hitrost s 60 zmanjšali na 50 km/h, od Biotehniške fakultete do Brdnikove ceste in od te do Koseške ceste je omejitev 60 km/h, od Koseške do Šišenske ceste 50 km/h, na Brdnikovi cesti od Poti za Brdom do Večne poti pa je bila omejitev do oktobra lani 40, zdaj pa je 50 km/h.

Večna pot je za mestno blagajno zlata jama, saj so redarji letos pri živalskem vrtu v 24 urah in 45 minutah "efektivnega nadzora ugotovili 316 prekoračitev hitrosti", je Roman Fortuna, vodja odseka za redarstvo na mestnem redarstvu Mestne občine Ljubljana (MOL), povedal na pobudah meščanov. To pomeni, da so redarji v enem dnevu zaslužili najmanj 12 tisoč evrov, če predvidevamo, da nihče ni presegel hitrosti za več kot deset kilometrov na uro (km/h) in da je plačal le polovični znesek globe.

Enkrat 40, drugič 50
Na nas se je obrnilo več bralcev, ki so dobili kazen prav na Večni poti ali Brdnikovi cesti v smeri Večne poti. Na MOL priznavajo, da so na tem območju ugotovili veliko število kršitev. Za poostren nadzor so se odločili, "ker Brdnikovo cesto prečka Pot spominov in tovarištva, ki je priljubljena sprehajalna pot, kjer je veliko pešcev".

Bralce je pri tem zmotilo predvsem to, da zdaj na mestu, kjer je bil takrat radar, ni več omejitve 40, ampak 50 km/h. Na MOL odgovarjajo, da je bila hitrost omejena na 40 km/h do 4. oktobra, od takrat pa je spet 50 km/h. Kot razlog za spreminjanje dovoljene hitrosti navajajo izvedbo gradbenih del (osvetlitev prehoda za pešce in postavitev zvočnih ovir) in prehod žab. Eden od bralcev ob tem poudarja, da je bila omejitev le v smeri Večne poti, na istem odseku ceste v smeri Brda pa ne.

316 prekoračitev hitrosti so mestni redarji na Večni poti pri živalskem vrtu ugotovili v dobrih 24 urah.

Bralce moti tudi to, da globe prejemajo več mesecev po prekršku. "Ker lahko prejmem še več podobnih plačilnih nalogov, si bom namesto letošnjega dopusta privoščil plačilo kupčka položnic mestnega redarstva," pravi bralec, ki je prav tako dobil kazen zaradi prehitre vožnje na relaciji Brdnikova cesta–Večna pot.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.