Vegrad se koplje iz živega peska

Foto: Žurnal24 Direktorica Vegrada Hilda Tovšak je napovedala, da bo na jutrišnji seji nadzorne
Pred Vegradom naj bi bili vendarle boljši časi. Včeraj je družba dosegla dogovor z bankami upnicami in dobavitelji o odpisu dela dolga, upniki pa bi del svojega dolga pretopili v lastniške deleže.
Oglej si celoten članek

Vegrad Hilde Tovšak ima že dva meseca blokirane račune, njegov dolg pa znaša 120 milijonov evrov. Na sestanku naj bi Tovšakova zagotovila, da družba lahko vseeno zbere tri milijone evrov svežega kapitala, kar bi sledilo cilju po dokapitalizaciji v višini najmanj pet milijonov evrov.

Dogovor z upniki določa, da naj bi dobavitelji odpisali 20 odstotkov obveznosti oziroma 25 milijonov evrov. Dobavitelji bi v lastniški delež pretvorili tudi 12,5 milijona dolga, v ta namen pa bi bile objavljene prednostne delnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.