Vegradovci na NLB, podizvajalci v temi

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Predstavniki Vegrada so se danes na NLB sešli s predstavniki Mestne občine Ljubljana in ljubljanskega stanovanjskega sklada. V Združenju izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu informacij o sestanku nimajo.
Oglej si celoten članek

Sestanek na NLB je na redni novinarski konferenci razkril ljubljanski župan Zoran Janković. Po izračunih, ki so jih naredili v Vegradu, bo kupnina za stanovanja in poslovne prostore v Celovških dvorih zadoščala za vračilo kreditov in plačilo vseh del podizvajalcev na tem objektu. Po Jankovićevih besedah za zaključek vseh del in za uspešen tehnični pregled manjkata dva milijona evrov.

V Vegradu sestanka niso želeli komentirati, prav tako ne v NLB, v združenju pa na sestanku niso sodelovali oziroma niso dobili nobenih informacij o tem, je povedal njegov predsednik Mirko Požar. Potem ko so prejšnji teden NLB javno pozvali, da bi se s predstavniki banke radi sestali, do konca tega tedna pričakujejo odziv banke. Če do sestanka ne bo prišlo, so napovedali, da bodo o dogajanju in svojih stališčih obvestili lastnike banke.

V NLB se ob tem otepajo vsake odgovornosti in menijo, da morajo nastalo situacijo rešiti Vegrad in podizvajalci. Ti pri projektu Celovški dvori zaradi neplačanega dela Vegradu ne želijo predati dokumentacije, potrebne za pridobitev uporabnega dovoljenja za 833 stanovanj v tej soseski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.