Veleposlanik za službo toži državo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Odpoved. O domnevni zapravljivosti veleposlanika še delovno sodišče.
Oglej si celoten članek

Zlorabe položaja. Ljubljansko delovno sodišče bo pojutrišnjem in nato še v petek presojalo o tožbi nekdanjega veleposlanika v Španiji, Petra Reberca, ki od države oziroma Ministrstva za zunanje zadeve (MZZ) zahteva, da mu vrnejo službo. Delovno mesto je sicer izgubil konec lanskega leta. Nekaj mesecev predtem pa mu je bil izrečen že opomin pred odpovedjo iz krivdnih razlogov, ker naj bi kot diplomat negospodarno več let vodil slovensko veleposlaništvo v Madridu.

Odpoklican po nadzoru

Domnevno nezakonito porabo davkoplačevalskega denarja nekdanjega veleposlanika je menda razkril inšpekcijski nadzor v začetku leta 2009. Zaradi česar so ga nadrejeni na MZZ tudi naznanili policiji, julija predlani pa še odpoklicali kot veleposlanika. Kdaj točno so sodišče in pravobranilci, ki v tem sporu zastopajo MZZ, prejeli tožbo Reberca, bodo s sodišča sporočili predvidoma danes. Neuradno pa naj bi Reberc ta spor sprožil konec lanskega leta, kar je vsaj pol leta predtem, ko so ga policisti lani julija ovadili še zaradi domnevnega spolnega napada na najstnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:40 30. Januar 2012.

    Koliko "pokuri" vsak veleposlanik, in kaj naredi v zameno za to ?

  • 09:48 30. Januar 2012.

    veleposlanik in Janša na sodišču,to je nova vlada

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.