Velik požar v Tolminu: Delavec varil, iskra preskočila, škode za 150 tisočakov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Včeraj okoli dveh popoldne so policiste obvestili o požaru v objektu separacije v Poljubinju (poslovno-obrtna cona Dobrave) na Tolminskem.
Oglej si celoten članek

Po sedaj zbranih podatkih je 52–letni delavec na objektu z varilnim aparatom popravljal dotrajane vodovodne cevi, pri čemer je iskra zanetila požar na bližnji protihrupni penasti zaščiti, s katero so obložene stene pločevine v notranjosti.

Ta zaščita je v hipu zagorela, ogenj pa je kmalu zatem zajel celoten objekt. Delavec je požar poskušal pogasiti s pomočjo gasilnih aparatov, pri gašenju sta mu pomagala še dva voznika tovornih vozil, ki sta v tem času pripeljala tja, vendar je to kasneje uspelo šele 22 gasilcem iz Tolmina in Mosta na Soči, ki so požar dokončno pogasili in nato preventivno pregledali objekt.

V požaru nihče ni bil telesno poškodovan, je pa na celotnem objektu in mehanizaciji z gumijastimi transportnimi trakovi nastala precejšnja gmotna škoda.

Po prvih ugotovitvah in nestrokovni oceni oškodovanca znaša vsaj 150 tisoč evrov.

Policisti so v zvezi z omenjenim požarom obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici, prav tako so bile obveščene tudi druge pristojne inšpekcijske službe.

V skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici preiskava okoliščin požara poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.