Velika nevarnost plazov, nekateri pa kar mimo table v hrib

Foto: PU Kranj Foto: zurnal24.si Foto: PU Kranj Osebe na plazu, zaprta pot, Zelenica Foto: PU Kranj Osebe na plazu, zaprta pot, Zelenica Foto: zurnal24.si Foto: zurnal24.si
Kljub postavljeni tabli in veliki nevarnosti plazov nekateri rinejo v gore.
Oglej si celoten članek

"Že na Ljubelju zato preko dostopnih poti proti Zelenici postavljena ograja in tabla, ki opozarja na nevarnost. Kljub temu je bilo danes dopoldan mogoče opaziti eno osebo, ki se je preko "plazu" vzpenjala na Zelenico. Zato ponavljamo opozorilo. Ne hodite v gore, ker v takih razmerah hodite zelo po meji in tvegate svoje življenje, v primeru neseče pa tudi življenja vseh, ki rešujejo!" opozarja Bojan Kos, predstavnik kranjske policijske uprave za odnose z javnostmi. Na zadnji fotografiji, ki jo je poslal, je sicer razvidno, da gre za dve osebi. 

Za območje Zelenice je velika nevarnost proženja snežnih polazov, gre za nevarnost četrte stopnje na petstopenjski lestvici. 

"V zadnji dveh dneh je sneg padel na trdo/poledenelo podlago, zato je zelo slabo sprejet s podlago. Že do včeraj zjutraj je na Zelenici padlo do 70 cm suhega snega, preko dneva in ponoči pa je še dodatno snežilo. Zato se pričakuje spontano plazenje na vseh pobočjih ne glede na lego. Zato odsvetujejo tudi hoje pod strmimi pobočji. Sporočili so še, da bo zaradi varnosti koča na Zelenici ta vikend zaprta," je še dodal Kos. 

"Ne odhajajte v gore! Razmere so zelo nevarne zaradi megle, obilnega sneženja, novozapadlega snega in aktualnega slabega vremena ter padavin. Podana tudi velika nevarnost snežnih plazov. Sneg je povečini slabo sprijet s podlago, pod 1.000 metri je verjetno tudi spontano proženje posameznih plazov na strmih, travnatih pobočjih, kjer je snežilo na kopno podlago," še polaga na srce vsem planincem. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 07:52 4. Februar 2018.

    Kazen...tako kot v Švici....nikomur se ne bi dalo iti v hribe v taki ujmi,če jih udariš po denarnici!!!!!

  • mph
    15:11 3. Februar 2018.

    Me ne moti, če se pijanec zaleti v zid na polno, moti me, ko s sabo pobere še kakšno družino. …

  • 14:36 3. Februar 2018.

    Če ne poslušajo opozoril, pa jih naj zasuje. Se grejo neke frajerje, češ "glej me".

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.