Velika nevarnost za uporabnike spletne Abanke

Foto: SI-CERT Phishing, Abanka Foto: SI-CERT Phishing, Abanka
Pozor za vse komitente Abanke! Pojavil se je phishing oziroma poskus kraje identitete uporabnika njihove spletene banke.
Oglej si celoten članek

Pri nacionalnem odzivnem centru za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij SI-CERT opozarjajo na poskus phishinga pri spletni banki Abanke. 

V sporočilu uporabnika "pomembno obvestilo", ki naj bi ga poslala Abanka, poziva, naj klikne na povezavo, ki na videz pelje na spletno stran Abanke. V resnici gre za lokalno generirano phishing spletno stran, ki od uproabnika terja, naj se prijavi prek spletne tipkovnice. 

Gre za zelo dober posnetek prave spletne strani Abanke, zato obstaja nevarnost, da bi uporabnik na ta način neznancem zaupal svoje podatke za prijavo v spletno banko in s tem dostop do svojih računov. Nadaljevanje je predvidljivo.

Na spletni strani Abanke doslej (sobota ob 12.15) še niso opozorili svojih uporabnikov o veliki nevarnosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:49 9. April 2016.

    Ja ampak potem jim geslo nič ne pomaga, ker če ti hočejo vzet denar morajo imet tudi certifikat, ali gre …

  • 14:49 9. April 2016.

    original spletna stran zahteva od tebe certifikat, tak ponaredek ne zahteva certifikata

  • 13:27 9. April 2016.

    Čakte mal samo pol je kompromitiran tudi sigenca certifikat ? ker drugač ne moreš vstopit v abanet, moraš met certifikat, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.