Velika novost na ljubljanski obvoznici

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Na DARS-u so ugotovili, da je na ljubljanski obvoznici veliko tovornih vozil nad 3,5 tone in težkih tovornih vozil nad 7,5 tone (TTV). Zato bodo v skladu z dogovorom z Ministrstvom za infrastrukturo primerno ukrepali.
Oglej si celoten članek

Na Darsu so na podlagi ugotovitev iz študije elabiorata “Monitoring hrupa za omrežje cest, ki so v upravljanju DARS d. d.”, na podlagi podatkov o količini in strukturi prometa ugotovili, da so za večjo prometno varnost na ljubljanskem obroču nujno potrebni nekateri ukrepi.

Tako je bila na celotnem obroču že v tem tednu vzpostavljena prometna signalizacija, ki določa, da je prepovedano prehitevanje za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone. Znaku 2230 je bila dodana dopolnilna tabla 4103-1 z dolžino dela ceste, kjer znak prepovedi velja.

Ker je promet TTV enakomerno porazdeljen po celotnem ljubljanskem obroču, bivalno okolje pa je večinoma na severnem delu Ljubljane, se z drugim aprilom vzpostavlja tudi nov prometni režim. Za TTV bo v nočnem času na severni ljubljanski obvoznici (H3) med 22.00 in 6.00 uro veljala prepoved prometa.

Pričakujejo upad števila težkih tovornih vozil

“DARS d.d. kot upravljavec ljubljanskega avtocestnega obroča skupaj z Mestno občino Ljubljana pričakuje, da bo vzpostavljena signalizacija preusmerila promet TTV, ki se vozijo v smeri avtoceste A1, s Štajerske proti Primorski in obratno, izključno na vzhodno in južno obvoznico A1,” pojasnjujejo na DARS-u. To bi po njihovih besedah pomenilo številčno razbremenitev severne H3. 

Na DARS-u pričakujejo upad števila TTV na tej cesti, ki poteka po gosto poseljenem predelu Ljubljane in s tem povzroča visoke ravni hrupa. V zvezi s temi ukrepi so zaprosili tudi Policijo, da na tem delu okrepi nadzor.

“Kot upravljavec avtocestnega obroča pričakujemo, da se bodo hrupne obremenjenosti v nočnem času znižale ter da se bo stanje v prometnem dogajanju izboljšalo,” pravijo.  

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:33 25. Marec 2017.

    Ne vem zakaj jih ne preusmerite na južno obvoznico in jim date omejitev 70 km/h. Večina naloženih tako al tako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.