Veliko medalj, malo denarja

Foto: Žurnal24 Junak Cesar s kolegi, ki so preprečili bombni napad.
Policist Aleš Cesar, ki je Josipu Zagajskemu preprečil, da bi sprožil bombo, bo dobil tudi medaljo za hrabrost iz rok predsednika republike Danila Türka.
Oglej si celoten članek
" Aleš Cesar dobi medaljo za izjemno hrabrost pri reševanju ljudi in premoženja, ob kateri je v nevarnost izpostavil svoje življenje," se glasi utemeljitev na spletni strani predsednika republike Danila Türka. Medaljo bo Cesarju podelil jutri popoldne.

Cesar je sicer že dobil priznanje za hrabrost na posebni slovesnosti, ki sta jo zanj in njegove kolege pripravila notranja ministrica Katarina Kresal in predsednik vlade Borut Pahor. Dobil je tudi 400 evrov nagrade.

Kot je povedal Cesar, se ne počuti junaka: "Deloval sem rutinsko, kot so nas učili."

Lani junaki z Blance

Predsednik Türk je z medaljo za hrabrost lani nagradil tiste, ki so pomagali pri reševanju in iskanju ponesrečencev tragičnega spusta po reki Savi, ki se je končal pri hidroelektrarni Blanca.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.