Veliko zanimanja, časa je še do petka

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Več kot 2.700 telefonskih klicev in več kot 500 dopisov so v času javne razgrnitve predloga modelov vrednotenja nepremičnin prejeli na Geodetski upravi RS. Čas za oddajo pripomb se izteče v petek konec dneva.
Oglej si celoten članek

Od 1. oktobra so na Portalu množičnega vrednotenja nepremičnin javno objavljeni predlogi modelov vrednotenja in poskusno izračunane vrednosti nepremičnin, ki so izračunane na osnovi objavljenega predloga modelov in podatkov nepremičnin v registru nepremičnin na dan 27. junij 2019. 

"Med javno razgrnitvijo smo na Geodetski upravi RS prejeli več kot 2.700 telefonskih klicev in več kot 500 dopisov lastnikov nepremičnin v zvezi z objavljenim predlogom modelov vrednotenja nepremičnin in poskusno izračunanimi vrednostmi, na Portalu množičnega vrednotenja nepremičnin pa smo zabeležili več kot 90.000 obiskov," so z odzivom lastnikov nepremičnin zadovoljni na upravi. Kot so poudarili, so bila vprašanja konkretna in so se večinoma nanašala na področje množičnega vrednotenja nepremičnin.

Čas za pripombe do vključno petka

Lastniki nepremičnin lahko še do vključno petka, 15. novembra 2019, na posebnem obrazcu v občini, kjer imajo nepremičnino, oddajo pripombe na modele vrednotenja (vpliv vrednostne ravni in cone). Splošne pripombe na modele lahko lastniki posredujejo Geodetski upravi RS. 

Obrazci so dostopni na spletni strani https://www.mvn.e-prostor.gov.si/

Foto: Profimedia Obnovljena hiša

Občine se bodo v naslednjih tednih opredelile do prejetih pripomb in jih v začetku decembra posredovale Geodetski upravi RS. Utemeljene pripombe bodo upoštevane pri pripravi končnega predloga modelov, ki jih bo konec marca 2020 potrdila vlada in ki bodo 1. aprila 2020 podlaga za pripis posplošenih vrednosti vsem nepremičninam v Sloveniji. 

Za vprašanja lastnikov nepremičnin pa bomo na Geodetski upravi RS tudi po 15. novembru 2019 dosegljivi v klicnem centru na 080 2009, elektronskem naslovu vrednotenje@gov.si in poštnem naslovu Geodetska uprava RS – Vrednotenje, p.p. 35, 1001 Ljubljana. V bazo poskusnega izračuna bo mogoče vpogledovati tudi po poteku roka za oddajo pripomb vse do končnega pripisa posplošenih vrednosti.  

Množično vrednotenje nepremičnin je v skladu z Zakonom o množičnem vrednotenju nepremičnin redna naloga Geodetske uprave RS, ki se izvaja vsakih nekaj let. Na ta način država vsem nepremičninam v državi na podlagi modelov množičnega vrednotenja in podatkov o nepremičninah v uradnih evidencah pripiše posplošene vrednosti, ki so približek tržne vrednosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 20:26 13. November 2019.

    ne razumem moja hiša je več vredna kot od soseda katera je cela obnovljena, kje lahko to prijavim

  • 20:25 13. November 2019.

    Prej je bila vredna 200, sedaj pa kar 2000. Takoj im jo prodam.

  • 20:23 13. November 2019.

    poznam tipa , ki ima vilo za 1,2 miljona ocenjeno na 168 kilo !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.