V ponedeljek več znanega glede odpiranja šol?

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Milejši ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa na velikonočno nedeljo, ko se je dovoljeno družiti - največ do šest odraslih iz dveh različnih gospodinjstev in celo prehajati regije, po mnenju stroke ne bodo vplivali na povečanje števila okuženih. Kako bo z odpiranjem šol?
Oglej si celoten članek

Stroka je prepričana, da milejši ukrepi za nedeljske velikonočne praznike ne bodo izkazali v slabših številkah glede okuženih, čeprav je delež okuženih že drugi dan večji od 25 odstotkov, krivulja okužb se dviga, število hospitaliziranih bolnikov pa se povečuje.

Zdravje Zadnji podatki: že drugi dan zapored šlo tako visoko

Vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar je za nacionalni radio dejala, da zaradi nedeljskega druženja ni pričakovati več okužb kot je bil to primer po božično novoletnih praznikih. Kot poroča Radio Slovenija Logarjeva pravi, da so ocenili, da, ker gre v resnici samo za res družinska druženja, je tveganje relativno majhno. Po besedah Logarjeve je bilo drugače v zimskih mesecih.

Slovenija Smo le zaradi tega za 11 dni zaprli državo?

Policijska ura in prepoved prehajanja regij bo zopet nastopila danes ob 22. uri.

Odpiranje šol ne bo pogojeno s samotestiranjem

Logarjeva je v izjavi za nacionalni radio odgovorila tudi na vprašanje, ali lahko v ponedeljek, 12. aprila tudi v resnici pričakujem, da se bodo šole odprle? Pojasnila je, da bo strokovna skupina predlagala spremembe glede šol, morda pa tudi glede odprtja teras gostinskih lokalov. Za zdaj se ne spreminja nič, odpiranje šol pa je še vedno predvideno za ponedeljek, 12. aprila. Odpiranje šol ne bo odvisno od samotestiranja dijakov in osnovnošolcev, pojasnjuje Logarjeva, ki dodaja, da bi samotestiranje odpravilo karantene celotnih razredov, če bi se izkazalo, da je posamezen učenec okužen. Dodala pa je, da je samotestiranje smiselno, ni pa pogoj za vnovično odprtje šol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 11:28 5. April 2021.

    Stroka in strahovladin semafor , kaj je starejše kura ali jajce , vesele velikonočne praznike Vam želim !

  • 06:09 5. April 2021.

    Logarjeva trobi v Hojsov rog. Na živi f.. in k...

  • 00:20 5. April 2021.

    Kakšna izguba časa te kvazi stroke, ki še naprej uspešno v temo brca! Pa da ne bi res naumili teste …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.