Velkovrh: Bila je moja ideja

Foto: Žurnal24 “Sigurno me en avto ne bo odnesel. Vozilo rabim, saj se inšpektorji vozimo kadar
Potrditev. Avto prodala, da ga je najela.
Oglej si celoten članek

Dogovor. “Prepričana sem, da gre za zaroto,” trdi glavna inšpektorica z Inšpektorata RS za okolje in prostor (Irsop) Aleksandra Velkovrh, ki je zaradi anonimne prijave zoper njo pod drobnogledom policije. Kot smo poročali včeraj, ji prijavitelj očita korupcijo in zlorabo položaja.

Velkovrhova priznava, da je podjetju Carr-GT na svoj predlog prodala svoje vozilo in da ga je Irsop z aneksom pri tem podjetju tudi najel, a zatrjuje, da ne gre za nič koruptivnega: “Službeno vozilo mi pripada.”

“Odstopila ne bom”
“Denarja za nakup novih vozil ni. Že celo leto zbiramo ponudbe. Ponujena cena za corollo verso je bila sprejemljiva. Druge ponudbe so bile višje. Maja smo s tem podjetje podpisali pogodbo, a jim potem ni uspelo zagotoviti vozila. Dobila sem zamisel, da bi jim avto prodala in bi mi za enako ceno kot corollo verso oddali tega, ki je tudi vrednejši,” svojo plat zgodbe pojasnjuje Velkovrhova. Dodaja, da ima že leto in pol pravico do službenega vozila in da nikakor ne gre za nič koruptivnega: “Zato niti v sanjah ne pomislim, da bi odstopila. Razen če bi to od mene zahteval minister.”

Razloge za gonjo proti njej vidi v dobrem delu njenega inšpektorata: “Marsikomu nisem všeč takšna kot sem. Tri šefe sem že zamenjala, še nekaj zamenjav se bo zgodilo. V hiši nimam veliko prijateljev,” še dodaja Velkovrhova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.