Veniger danes prevzema policijo

Foto: Mojca Marot
Foto: Mojca Marot
Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Karol Turk bo danes predal posle Stanislavu Venigerju.
Oglej si celoten članek

Stanislava Venigerja je za generalnega direktorja policije predlagal minister Vinko Gorenak, položaj pa prevzema od vršilca dložnosti direktorja policije Karola Turka. Imenovan je za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Po odhodu Janka Gorška, ki je v začetku avgusta napovedal odstop zaradi razhajanj med njim in ministrom Gorenakom, se je za položaj potegovalo šest kandidatov, med njimi namestnik nekdanjega direktorja policije Karol Turk, Miroslav Žaberl z notranjega ministrstva in Srečko Jarc z generalne policijske postaje.

Kdo je Stanislav Veniger?

Leta 1961 rojeni Veniger je svojo poklicno pot začel leta 1980 na Policijski upravi Celje. V tem času je bil policist, komandir policijske postaje, vodja celjskega operativno-komunikacijskega centra, med letoma 1995 in 1997 pa tudi direktor te uprave.

Med letoma 1997 in 1998 je bil direktor uprave policije ministrstva za notranje zadeve, nato pa namestnik generalnega direktorja policije. V obdobju 2000–2004 je bil zaposlen kot direktor uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, od koder se je januarja 2005 preselil na Policijsko upravo Celje, ki jo je vodil do septembra 2008. Nazadnje pa je bil zaposlen v ljubljanski izpostavi centra za demokratični nadzor nad oboroženimi silami (DCAF) s sedežem v Ženevi.

"To bo eden najtežjih mandatov"

"V sindikatu policistov bomo delo imenovanega generalnega direktorja ocenjevali po njegovem delu, še posebej pa v okviru izvajanja socialnega dialoga," je prepričan Zoran Petrovič, predsednik Sindikata policistov Slovenije. Hkrati dodaja, da so razmere, v katerih prevzema mandat, izjemno težke. "V tem trenutku poteka več aktivnosti, vezanih na sprejetje proračuna za leto 2013, pogajanja glede poklicne kolekivne pogodbe, pokojninske reforme in položaja policistov v tej zvezi." Ocenjuje, da bo mandat Venigerja eden izmed najtežjih mandatov v zgodovini moderne policije.

Po mnenju Petroviča je motiviranost policistov za delo izjemno nizka, glede na trenutne razmere pa bo težko iskati nove kadre."Zato si v sindikatu prizadevamo v okviru pogajanj primerno urediti položaj policistov," zaključuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:35 18. Oktober 2012.

    ...če je nepoštenjak na čelu, kaj misliš kakšen bo njegov izbranec?

  • 20:24 17. Oktober 2012.

    vseeno ..želim mu pošteno in pravično delo. pa da pohapsi slovenske skorupirance in druge ,ki so odgovorni za krajo tisočletja.. …

  • 18:48 17. Oktober 2012.

    zakaj nihče ne napiše oz.pove kakšno izobrazbo ima oz.če ima kje jo je kupil....teh žalostnih jugo miličnikov pa ja ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.