Verižno trčenje na gorenjki

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Verižno trčenje na gorenjski avtocesti je povzročil pijan voznik, ki je vozil prehitro.
Oglej si celoten članek

Do hude prometne nesreče je ob polpetih prišlo pri Voklem v smeri Jesenic. Nesrečo je povzročil prehitri voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,37 mg/l). Med prehitro vožnjo po prehitevalnem pasu je silovito trčil v avtomobil pred seboj in tako povzročil verižno trčenje.

Poleg vozila povzročitelja so bili v nesreči udeleženi še trije avtomobili, vsi so se eden za drugim pravilno peljali po prehitevalnem pasu. V nesreči so se trije udeleženci telesno poškodovali.

Policisti še zbirajo obvestila o sumu kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, povzročitelju pa so takoj odvzeli vozniško dovoljenje.

Prekrški voznikov, ki so bili ujeti v zastoj

Po nesreči je na gorenjski avtocesti nastal daljši zastoj; po podatkih kranjske policije so v zastoju nekateri vozniki na cestninski postaji Torovo sneli verigo, ki ločuje smerni vozišči avtoceste in tam z vozili obračali nazaj proti Ljubljani. "Opozarjamo, da je to ne le zelo nevarno, pač pa tudi prepovedano," je poudaril Bojan Kos s kranjske policije. Na območje so zato poslali več policijskih patrulj.

Avtocesta je bila po dveh urah od nesreče za promet znova odprta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:27 1. Oktober 2014.

    "...Do hude prometne nesreče je ob polpetih prišlo pri Voklem v smeri Jesenic. ..."<br />------<br />Še dobro, da je prišlo …

  • 06:04 27. September 2014.

    vzet vozniško za celo življenje pa je, me zanima koliko bi jih še pijanih vozilo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.