Veta preglasovana, na vrsti referenduma

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
DZ je po odložilnem vetu državnega sveta pričakovano znova potrdila zakon o ukrepih za krepitev stabilnosti bank, in zakon o ustanovitvi holdinga, ki bi vodil državna podjetja
Oglej si celoten članek

Naslednja ovira na poti k uveljavitvi obeh rešitev za sanacijo slabih bančnih terjatev in za večjo učinkovitost in preglednost upravljanja s kapitalskimi naložbami države, sta referendumski pobudi. Proti "slabi banki" jo je vložil Sindikat kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije, proti holdingu pa Sindikat delavcev v energetiki.

Koalicija je pri glasovanju - potrebovala je 46 glasov - ostala neomajna, medtem ko je opozicija kritizirala predlagani rešitvi.

Šušteršič prepričeval pobudnike

Minister za finance Janez Šušteršič se je sicer danes ločeno sestal s predstavniki sindikatov, pobudnikov referendumov o zakonih o holdingu in slabi banki. Pogajanja še niso končana in se bodo v prihodnjih dneh nadaljevala, minister pa upa, da bodo na koncu dosegli dogovor.

Kot je po sestankih s predstavniki sindikata delavcev v energetiki in Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije pojasnil minister Šušteršič, so sindikatom pojasnili vsebino obeh zakonov, namen, logiko, kako si predstavljajo njuno izvajanje.

"Imeli so veliko vprašanj, tehtnih, dobrih vprašanj," je ocenil minister in dodal, da sta bila oba sestanka vsebinska. "Strinjali smo se v tem, da bi bilo za vse najbolje, če bi našli dogovor, da bi se referendumom lahko izognili," je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:52 25. Oktober 2012.

    Nekateri so bolj trde glave ali kratke pameti in rinejo z glavo skozi zid. Nastradamo pa tako ali tako davkoplačevalci …

  • 12:40 24. Oktober 2012.

    Slovenija nima sindikatov od leta 91 dalje...vse so le dobičkarji..

  • 23:56 23. Oktober 2012.

    Bogati sindikalisti so izgubili stik s preostalimi državljani.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.