Veter lomi drevesa in odkriva strehe

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Močan veter na Notranjskem, Idrijskem, v delih Štajerske in v Beli Krajini povzroča nemalo težav. Razkrilo je več streh, veliko polomljenih dreves.
Oglej si celoten članek

Močan jugozahodnik je v Idrijskem Logu v Idriji odkril streho stanovanjske hiše. Okoli 20 kvadratnih metrov poškodovanega ostrešja so s ponjavo prekrili in zaščitili tamkajšnji gasilci. Veter je del strehe stanovanjske hiše razkril tudi v naselju Ravnik v občina Logatec. Posredovali so tamkajšnji gasilci, ki so zasilno pokrili 14 kvadratnih metrov razkrite strehe.

Na Partizanski cesti v Rakeku v občini Cerknica je močan veter odtrgal svetlobne kupole na tovarni Valkatron - Rakek.

Na območju območju Ribnice na Pohorju oziroma Josipdola. Od tam so nekaj čez 16. uro poročali, da so gasilci PGD Ribnica - Josipdol na relaciji Ribnice na Pohorju odstranili tri podrta drevesa, ki so segala na cestišče in na relaciji Josipdola odstranili polomljeno vejevje.

Malo pred 17. uro je v Zrečah zaradi močnega vetra padlo drevo. Na kraj dogodka so odhiteli gasilci PGD Zreče.

Ob 17.15 je drevo zaradi močnega vetra padlo v naselju Pobrež v občini Oplotnica. Gasilci PGD Oplotnica so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

Vetrolom je podiral drevje tudi v Slovenskih Konjicah ter v kraju Srednji Dolič v občini Mislinja. Tam so drevo razžagali in odstranili s cestišča gasilci PGD Dolič - Šentflorjan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.