Veter odnaša strehe, voda zaliva kleti

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Slovenijo je zadelo poslabšanje, ponekod dežuje, precej težav z dežjem in vetrom pa imajo predvsem na severovzhodu Slovenije. Od tam poročajo o poplavjenih kleteh, podrtih drevesih in odkritih strehah.
Oglej si celoten članek

V nevihti, ki je divjala po Podravju, je padala tudi toča. Po prvih informacijah je toča udarila v občinah Gorišnica (v naselju Formin), Markovci (naselje Stojnci), Videm in Podlehnik.

Veliko dela imajo gasilci v Murski Soboti. na Pušči je odkrilo streho na dveh hišah, tretjo hišo je poplavilo. Pri Maximusu je vejevje na cestišču.Na Markišavski ulici je podrto drevo, v Kupšincih pa  električni drogi. Na Pušči cesta ni prevozna.

Na Osnovni šoli Markovci je odkrilo streho, v Ljutomeru je poplavilo trgovino KIK, v naselju Bučkovci v občini Ljutomer je močan veter podrl drevo čez cesto.

Del strehe je odkrilo tudi na hiši v Bresnici in ter na gospodarskem poslopju v Podgorcih v občini Ormož.

Meteorne vode niso prizanesle niti Ljubljani, po poplavilo je lokal na Mali ulici v centru mesta.

Do torka popoldne bo ponekod v severovzhodnih krajih, predvsem v krajih med Koroško in Prekmurjem, padlo več kot 40 litrov dežja na kvadratni meter.

Hidrologi na Arsu opozarjajo, da se bodo v torek zjutraj in čez dan lahko povečali pretoki in presegli opozorilne vrednosti ter se razlili po strugah. Ob močnejših krajevnih padavinah v drugem delu noči na torek lahko hitro porastejo pretoki manjših rek in hudournikov.

V sredo bo sončno in spet toplejše vreme. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Popoldanske plohe bodo malo verjetne. Tudi v četrtek in petek bo sončno, predvsem v četrtek popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe ali nevihte. Vikend pa bo, kot kaže, zelo lep.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.