Video: Na Soči množični pogin rib

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Do pogina je prišlo na odseku reke Soče pri Gradišču.
Oglej si celoten članek

Na družbenih omrežjih so zaokrožili posnetki rib, ki so ostale na suhem - eden od sprehajalcev je dogajanje posnel že včeraj zvečer in ga danes zjutraj objavil. Po poročanju Primorskega dnevnika so se prav po tem, ko so zasledili objave, z dogodkom seznanili tudi ribiški čuvaji. 

Do pogina je prišlo na odseku reke Soče pri Gradišču, kjer je vodostaj zelo nizek tudi zaradi delovanja hidroelektrarne nad Zdravščinami, poroča Primorski dnevnik.

Zaradi suše je sicer nevarnost poginov rib zelo velika. Čuvaji pozivajo vse, ki opazijo naplavljene ribe, naj pokličejo na številko 112 ali obvestijo policijo in druge varnostne organe.

Čuvaji sicer opozarjajo, da je zaradi suše nevarnost poginov rib zelo velika; zato pozivajo vse, ki se odpravljajo k rekam, naj jih takoj seznanijo z morebitnimi težavami. Če opazimo pogin rib, lahko pokličemo tudi interventno številko 112 ali obvestimo policijo in druge varnostne organe.

Za odvoz poginulih rib, ki jih je treba obravnavati kot odpadek, pa bo morala poskrbeti Občina Gradišče.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:26 22. Marec 2022.

    Nič ne piše o Soških elektrarnah. No ja, možno je.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.