Video: Tako je počilo na avtocesti pri Brdu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Bralec nam je poslal videoposnetek prometne nesreče na avtocesti. Avtomobil je obrnilo na streho. Na cestah je veliko vode, zato previdno v prometu.
Oglej si celoten članek

Zaradi dežja je meteorna voda ponekod poplavila ceste. Vožnjo je popoldan oviralo tudi močno deževje. Ob 16.48 se je na izvozu ljubljanske obvoznice za Brdo v Ljubljani osebno vozilo prevrnilo na streho.

Pri nas Nesreča reševalnega vozila na nujni vožnji

Tri osebe so se poškodovale. Do prihoda reševalcev so jih oskrbeli gasilci iz Gasilske Brigade Ljubljana. Reševalci so jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Huda nesreča Vozilo z avtoceste zletelo na lokalno cesto pod njo

Gasilci so odklopili akumulator, pomagali delavcu vlečne službe pri postavitvi vozila na kolesa, zatesnili rezervoar za gorivo ter prečrpali okoli 50 litrov goriva. Z absorbentom so posuli po izteklih motornih tekočinah. Posledice prometne nesreče je posnel tudi naš bralec, mi pa ga objavljamo kot opozorilo, da bodite v dežju še toliko bolj pozorni na dogajanje v prometu in prilagodite hitrost.

Foto: Žurnal24

brez epiloga Ovirali so reševalce, kaznovan ni bil nihče

Zavorna pot se poveča za štirikrat

Naj pojasnimo še v številkah. Zavorna pot se povečuje s kvadratom hitrosti. To pomeni, da se, če je pri hitrosti 50 km/h zavorna pot na suhi podlagi devet metrov, pri hitrosti 100 km/h zavorna pot poveča za štirikrat, na 36 metrov. Ob deževju se ta pot še poveča za četrtino. Pri zaviranju po klancu navzdol pa se zaviralna pot, odvisna je od teže vozila in ohranjenosti pnevmatike, podaljša še za nadaljnjih 20 odstotkov.

Foto: Boštjan Tacol toyota, zaviranje, zavore, dež

Šport V prometni nesreči umrla dva nogometaša

Ključnega pomena za zaustavitev so pnevmatike. Razlika pri zaviranju z dobro oziroma slabo pnevmatiko je na avtocesti tudi 40 metrov. V dežju naj se varnostna razdalja podaljša za dvakrat, iz dveh na štiri sekunde. Za orientacijo služijo kontrolne točke. Pri 130 km/h prevozimo 72 metrov, v dobrih razmerah pa je zaviralna pot pri taki hitrosti 65 do 70 metrov.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:50 4. Oktober 2020.

    jasno bmw voznik

  • 08:45 4. Oktober 2020.

    Kdor snema p nesreče je prizadet v glavo z24. si pa tudi, da to spodbuja in objavlja. Kdo dela zastoje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.