Vilfan zapušča Bratuškovo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Poslanec in podpredsednik ZaAB Peter Vilfan je izstopil iz stranke ZaAB. Kljub temu ostaja član poslanske skupine ZaAB.
Oglej si celoten članek

Peter Vilfan je vodstvo ZaAB obvestil, da izstopa iz stranke, kar pomeni, da tudi ni več njen podpredsednik. Kot je pojasnil, svoje odločitve v izstopni izjavi ni obrazložil, saj je razloge za svoje nezadovoljstvo že velikokrat navedel.

Predsednico stranke Alenko Bratušek je večkrat pozval, naj odstopi s predsedniške funkcije, prav tako jo je pozival, naj odstopi od komisarske kandidature. Njeno vztrajanje pri kandidaturi za evropsko komisarko naj bi se Vilfanu, kot tudi Stojanu Pelku, ki ravno tako zapušča stranko, zdelo nekorektno.

Vilfan poudarja, da nekateri o kandidaturi Bratuškove za komisarko sploh niso bili obveščeni, kar je njegova največja zamera. Sam je menil, da so volivce pustili na cedilu, saj so jih mesec in pol pred volitvami nagovarjali v "imenu Alenke Bratušek, na koncu pa nas je s to potezo na nek način zapustila".

Čas za razmislek

K odstopu s predsedniškega mesta je Vilfan po poročanju Dnevnika Bratuškovo pozval že v času oblikovanja koalicije, saj je bil glavni cilj najmanjše parlamentarne stranke njen vstop v koalicijo, Bratuškova pa je bila pri uresničitvi tega cilja glavna ovira. Prav tako je Bratuškovi odstop s predsedniškega mesta predlagal pred njenim odhodom na komisarske priprave, pa tudi po neuspeli kandidaturi za komisarsko mesto.

A so tedaj člani izvršnega odbora menili, da ji dajo še nekaj časa za premislek, čemur tudi Vilfan ni nasprotoval. "Naslednji dogodki pa so pokazali, da Bratuškova z vrha stranke ne namerava odstopiti, zato sem se odločil za izstop iz stranke," je za Dnevnik dejal Vilfan, ki je dodal, da ga je v zadnjem času vznemirilo še nekaj potez predsednice ZaAB.

V ponedeljek naj bi sicer svet stranke odločal o tem, ali bo imela ZaAB kongres, na katerem bodo izbirali novo vodstvo. Na vprašanje, zakaj v ZaAB ni vztrajal do tedaj, ko bo jasno, ali bo stranka vendarle dobila novo vodstvo, pa je Vilfan dejal, da se ni želel iti na sejo sveta "bojevat".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 14:34 4. December 2014.

    Kdo pa je to Peter Vilfan ? A je mogoče to un košarkar ?

  • 11:46 4. December 2014.

    Saj on ni politik , tako kot ni tudi Errrrrjavec. On je samo predstavnik svoje panoge v političnem odločanju . …

  • 10:56 4. December 2014.

    Tale je pa prvorazredni politik. V katero stranko se bo zdaj vpisal? Predlagam mu SDS, Tam so itak vsi brez …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.