Vinko Gorenak: Da bi mi Janša zameril? Le kak mrk pogled mi je namenil!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Če bi molčal bi vam sporočal, da imajo dominantni mediji prav, ko pišejo o skorajšnjem razpadu SDS, je na svojem blogu zapisal Vinko Gorenak.
Oglej si celoten članek

Gorenaka je zmotilo, ker večina medijev te dni poroča o tem kdo vse je že zapustil SDS. Od z Iva Hvalice in Mihe Brejca, Mirka Zamernika in Franca Pukšiča do Dimitrija Rupla, Gregorja Viranta, ki nikoli ni bil član SDS, Žige Turka, ki iz SDS pravzaprav ni izstopil ter Dragutina Mateja. Za konec pa še Vera Ban in Andrej Čuš.

"Vse novinarje in dominantne medije, ki poročajo o izstopih iz SDS sprašujem, kdaj bodo poročali o izstopih iz LDS, ZARES, PS, imena Virantove stranke pa se niti ne spomnim več. Zakaj torej naštevanje manj kot deset imen posameznikov, ki so izstopili iz SDS in skoraj nič o izstopih iz omenjenih strank, ko so se ti masovno dogajali," se sprašuje Gorenak in dodaja, da bi teh izstopih in prestopih lahko izdali malodane telefonski imenik.

Foto: Saša Despot Slovenija 19.04.2012 dr. Vinko Gorenak, minister za notranje zadeve republike Sl

Na levi se gredo politični bordel

Posebno poglavje so po njegovem izstopi in prestopi poslancev, kjer je velika razlika poslanci na desni politični sceni in tistimi na levi.

"Na levi politični sceni so izstopi in prestopi nekaj povsem običajnega, lahko bi rekli, da gre za politično prostitucijo. Danes tu, jutri tam in tako naprej. Samo pomislite na masovne prestope iz nekdaj mogočne LDS v SD in ZARES, od tam pa k Jankovičevi PS, nato k Bratuškovi in za konec k SMC. Jani Möderndorfer je že tak prestopnik. Nekakšen levi politični bordel bi lahko rekli," je nazoren Gorenak.

S prestopi in izstopi poslancev na desni politični sceni pa je precej drugače. Izstopi in prestopi so prej velika redkost kot pravilo.

"Prav pomisliti moram, da se nekaterih sploh spomnim. Res pa je tudi to, da so tisti, ki izstopijo ali prestopijo na desni politični strani pogosto tudi naivni. Z neverjetno lahkotnostjo pristanejo na to, da so medijski junaki dominantnih medijev za dan ali dva. Ne pomislijo pa na to, da so prevarali stranko in volivce. Pošteno bi bilo, da v primeru izstopa iz stranke, zapustijo tudi poslanski mandat. Toda po pravilu tega ne naredi nihče ne na levi ne na desni strani," kolege kritizira Gorenak.

Gorenak: Nikoli nisem imel težav povedati kaj mislim

"Novinarji so me spraševali kolikokrat sem moral glasovati tako kot je hotelo vodstvo stranke in je bilo to proti moji volji. Nikoli, je bil moj odgovor, ki mu seveda niso verjeli. Ne vem, morda je moj položaj znotraj SDS specifičen," pojasnjuje poslanec SDS in dodaja, da ima že več kot pet let pogoje za upokojitev.

Foto: Saša Despot Glasovanje o mandatarju

"Že več kot 1800 dni mojega sodelovanja z Janezom Janšo in SDS je torej minilo, ko bi mu lahko mirne duše povedal "slikaj se, ne strinjam se s teboj, zato odhajam", in bi odšel z eno višjih pokojnin. Toda v SDS nisem zaradi poslanske plače, ali zaradi Janeza Janše, ampak zaradi vrednot, ki jih SDS zagovarja. Upam, da tudi z mojo pomočjo. Kolikor poznam poslanske kolege, to velja tudi za večino njih," še praviGorenak in zagotavlja, da je povsem neodvisen od Janeza Janše in SDS.

Janša je po njegovem zagotovo moralna avtoriteta znotraj SDS, že zaradi njegovega staža v SDS in njegove vloge v osamosvajanju Slovenije.

"Kljub temu pa ni bog. Vsaj zame ne. Nobenih težav nimam s tem, da z vami delim drugačna mnenja kot je njegovo. Naj vas spomnim na moj kritični zapis po volitvah leta 2011, ki se je nanašal na »trenirkarje« in avtorja Tomaža Majerja. Jasno sem zapisal, da tak zapis na spletni strani SDS ni potreben. Če bi držalo to, kar poročajo dominantni mediji o avtoritarnosti Janeza Janše, leta 2014 niti slučajno ne bi smel kandidirati na listi SDS," poudarja Gorenak.

Janša ni absolutistični bog

Tudi znameniti Janšev tvit o medijskih prostitutkah je Gorenak kritizira. Takrat je zapisal, da naj sam pojasni kaj je s tem mislil in zakaj je tako zapisal.

"Mislite, da je to zameril in kakorkoli negativno reagiral do mene? Niti slučajno! Kakšen mrk pogled, niti ne vem ali zato ali zaradi česar drugega, nato pa je bilo vse po starem," še pravi poslanec SDS in dodaja, da je želel z zapisom sporočiti le to, da se z njim tu in tam z Janšo ne strinja, še pogosteje pa se še kako strinjam.

"Janez Janša ni avtoritativni in absolutistični bog, ni ječar, kot bi rekel Milan Brglez, je pa izjemen strateg, človek s filmskim spominom, pa tudi človek, ki naivno in prepogosto zaupa novim obrazom okoli sebe, ki ga pogosto tudi razočarajo," sklene Gorenak.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 14:00 27. Maj 2016.

    ....beležke so krive,ki prenašajo laži !

  • h3o
    23:57 26. Maj 2016.

    Janez je takrat zapovedoval rudečkotom, slednji pa so beležili kar je zapovedoval v beleške....

  • h3o
    22:44 26. Maj 2016.

    rudećko, beleško v roke in beležit, kar ti je Vinko ZAPOVEDAL !!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.