Vinko Gorenak: "Počakajte, nič še ni odločenega!"

Foto: Sindikat policistov Slovenije
Foto: Sindikat policistov Slovenije
Upor. Policisti so se menda sinoči pozno v noč s preostalimi sindikati usklajevali o tem, kako bi 18. aprila stavkali proti varčevanju.
Oglej si celoten članek

Stavka. Oba policijska sindikata naj bi se, neuradno, sinoči s preostalimi sindikati javnega sektorja dokončno uskladila o tem, kako bo čez slaba dva tedna potekala stavka. Potem ko je prvi policijski sindikat stavko za 18. april napovedal že včeraj dopoldne, se jim bo predvidoma danes pri tem uradno pridružil še Sindikat policistov Slovenije (SPS). Kot je neuradno slišati iz policijskih vrst, "si je vlada včeraj sama napovedala stavko, ko je enostransko poslala neusklajen rebalans proračuna v obravnavo poslancem".

Gorenak pomirja

"V SPS to štejemo za enostranski akt, ki ni usklajen s socialnimi partnerji in posledično pomeni poseg v pravice iz delovnega razmerja vseh zaposlenih pri policiji," pa temu dodajajo v SPS. Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak pa policiste ob tem miri, da zgolj s tem predlagani varčevalni ukrepi vlade še niso zapečateni. "V drugi polovici aprila bo skupaj z rebalansom proračuna v postopku v državnem zboru tudi ustrezen zakon, ki bo vse to določil. Vsem zaposlenim torej svetujem, naj počakajo do sprejetja rebalansa proračuna in zakona," meni Gorenak.

Stavkalo jih bo sedem

Stavko je uradno napovedalo sedem sindikatov iz konfederacije sindikatov javnega sektorja. Kar pomeni, da bodo 18. aprila poleg policistov do nadaljnjega svoje delo med drugim odložili tudi zaposleni v pravosodju, zdravstveni in socialni delavci ter učitelji. Stavka bo predvidoma potekala v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, lekarnah in socialnovarstvenih zavodih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:13 6. April 2012.

    Policiste so sesuvali že od Drnovškove vlade naprej, najbolj so njihov standard razvrednooili v ,,SD,, in to kar dela danes …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.