Vinko Gorenak prejel Hildino pismo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Masleša dobil poročili višjih sodišč glede postopkov Čista Lopata in Teš. Gorenak: Tovšakova prosila sodišče, ali sme v zapor.
Oglej si celoten članek

Nekdanji minister za notranje zadeve Vinko Gorenak je za Odmeve razkril, da mu je Hilda Tovšak poslala pismo. Med drugim je zapisala, da je sodišče prosila, ali gre lahko iz pripora v zapor.

 "Ona opozarja na to, da je 29. marca prosila sodišče, ali sme oditi v zapor, sodišče je odločilo, da ne. Nato je prosila spet 5. aprila, sodišče je dejalo ne," je dejal Gorenak.

Kaj točno je želela s tem sporočiti, je Gorenak dejal da ne ve, ter da bodo morali pismo pregledati tožilci in pristojni in odločiti ali to drži.

Poročili je dobil

Predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša je že prejel poročili višjih sodišč v Mariboru in Ljubljani glede poslovanja v postopkih za primer Čista lopata in glede delavcev na gradbišču Teš, v katere je vpletena tudi nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak.

Neuradno niti višje niti okrožno sodišče nista huje kršili rokov, ki so med sodniki dopustni za reševanje takšnih postopkov. Več o poročilu lahko prebrete tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 20:26 29. Maj 2013.

    Slovenija je raj za d bolnike

  • 20:18 28. Maj 2013.

    vedla je ona ..komu naj piše!! Nam pa bo jasno za kakih 20 let!

  • 17:01 28. Maj 2013.

    Čudno da ni izgubil pisma od Hildice, ker vemo, da rad zgubi ali založi razne papirje, tale Gorenak! Res čuden …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.