Vipavske mesnine privabile zvezdico

Foto: Žurnal24 Tomaž Kavčič, vodja Gostilne pri Lojzetu, je novinarjem za predjed ponudil jajca
Festival vina in kulinarike. Okusi Vipavske letos v znamenju suhih mesnin. Gost z Michelinovo zvezdico.
Oglej si celoten članek

"Letošnja rdeča nit so vipavske mesnine, ki bodo tudi sestavina jedi kulinaričnih mojstrov z vipavskih kmečkih turizmov," pravi David Bratož iz Razvojne agencije ROD, ki skupaj z vipavskimi vinarji in Gostilno pri Lojzetu organizira vinsko-kulinarično prireditev, ki vsako leto pritegne več kot 500 obiskovalcev.

Letos bo na dvorcu Zemono v nedeljo in ponedeljek, 8. in 9. maja. Predstavilo se bo 38 vipavskih vinarjev in štirje gostujoči vinarji iz Italije, ki bodo skupaj v pokušanje ponudili kar 150 vrhunskih vin različnih sort, zvrsti in slogov. Ponudbo vinarjev bodo dopolnili domači proizvajalci sira, medu, oljčnega olja, peciva, marmelad, likerjev, tartufov … Degustacije bodo pripravili tudi predstavniki domače živilske industrije: Mlinotest, Fructal, Peloz, Mlekarna Vipava.

V sklopu festivala bodo potekale tudi kulinarične delavnice; eno od njih bo vodil priznan kuharski mojster Peter Brunner, čigar restavracija v Trentu se ponaša z Michelinovo zvezdico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.