Virant po hitrem postopku razrešil Predaliča

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Minister za notranje zadeve je takoj, ko je prevzel funkcijo, razrešil nekdanjega generalnega sekretarja z mesta načelnika upravne enote.
Oglej si celoten članek

Nekdanjega generalnega sekretarja prejšnje vlade Boža Predaliča je marca na mesto načelnika Upravne enote Grosuplje imenoval nekdanji minister Zvonko Černač.

Funkcijo je nastopil včeraj, opravil primopredajo in se seznanil s sodelavci. Toda še isti dan ga je po pisanju Reporterja minister za  notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant razrešil.

"Ob 14.30 je prišla gospa Drnovšek z dvema sodelavcema in mi izročila sklep o razrešitvi," je povedal Predalič in dodal, da ima minister sicer pravico, da v enem letu razreši načelnika, ni pa tega pričakoval, saj da je sam Virant izjavil, da pri njegovem imenovanju ni bilo ugotovljenih nobenih nezakonitosti. Predalič je povedal, da se bo s položaja poslovil 15. julija, ponujeno pa mu je bilo mesto "nekakšnega podsekretarja na ministrstvu".

Politična razrešitev?

"Glede strokovnosti mi nihče ne more ničesar očitati. Postopek imenovanja je bil zakonito izpeljan, zato imenovanja tudi nihče ni preklical. Virant se bo zdaj težko zagovarjal, da to ni bila politična razrešitev," je za Reporter še povedal Predalič.

Razrešitev so na ministrstvu potrdili, podrobnosti pa niso sporočili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • mph
    17:25 3. Julij 2013.

    Khm, na kateri osnovi pa zdaj mešaš tukaj Slivnika in Krambergerja? O mrtvih samo dobro pravijo, vendar se lahko spomnim …

  • mph
    12:33 3. Julij 2013.

    Poglej si ti brihta raje cifre ... tvoj firer je 10x do 20x toliko ljudi zamenja in nastavil izključno po …

  • 10:23 3. Julij 2013.

    Imam občutek,da si krt.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.