Virantovi našli kandidata, ki je boljši od Pahorja

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V sredo bo znan natančen datum predsedniških volitev, je napovedal predsednik DZ Gregor Virant. Slednji ob tem pravi, da je Državljanska lista našla "kandidata, ki bi bil še boljši od Pahorja".
Oglej si celoten članek

Predsednik Državljanske liste (DL) Virant je sicer že večkrat izkazal svojo osebno podporo kandidaturi Boruta Pahorja, a so po njegovih besedah v stranki našli "kandidata, ki bi bil še boljši od Pahorja, vendar čakamo na njegovo soglasje".

Kandidat, čigar imena Virant ni želel razkriti, se bo o kandidaturi odločil še ta teden.

Če se v predsedniško tekmo ne bo podal, se bo DL odločala o podpori kateremu od drugih kandidatov, je še pojasnil Virant.

Volitve med 14. oktobrom in 18. novembrom

Virant bo sicer v sredo podpisal akt o razpisu predsedniških volitev. Natančen datum volitev še ni znan, izpeljati pa jih bo mogoče med 14. oktobrom in 18. novembrom.

V skladu z zakonom morajo biti volitve predsednika republike opravljene najpozneje 15 dni pred iztekom petletne mandatne dobe prejšnjega predsednika republike, torej do 7. decembra, volitve pa se razpišejo najprej 135 in najpozneje 75 dni pred iztekom mandatne dobe. Od dneva razpisa volitev do dneva glasovanja sicer ne sme preteči več kot 90 dni in ne manj kot 60 dni.

Da bi volitve potekale 18. novembra, je sicer manj verjetno, saj bi v tem primeru morebitni drugi krog volitev moral potekati že čez 14 dni, medtem ko so v skladu z dosedanjo prakso med prvim in drugim krogom minili trije tedni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 08:11 24. Julij 2012.

    kar reče previrant je skoraj zagotovo laž. ali pa je neresnica. druge ni.. : )

  • 07:55 24. Julij 2012.

    Ključno vprašanje pri fašistih je, kaj narediti glede na to, da driskaste zverine nihče ne hebe: ali naj gre jambrek …

  • 07:52 24. Julij 2012.

    Ljudje, dajte si že enkrat dopovedat, tako preVirant kot Janša sta podpornika fašizma in nacizma, oba delujeta združeno. lista g.preViranta …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.