Visenje v zraku

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Dan pred razpisom za vpis v srednje šole nejasno, katere ostajajo.
Oglej si celoten članek

Pogajanja. Jutri naj bi po zagotovilu ministrstva za izobraževanje izšel razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove. A še vedno ni jasno, katere šole in domove bo ministrstvo združilo.

Združevanje vsepovprek

Pogovori s šolami so potekali še v petek. “Združevanje ni sporno, sporna je njihova nedoslednost,” pravi Jože Brezavšček iz Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije. Meni, da je pri majhnih šolah, ki so na robu preživetja, to smiselno, saj bo njihovo poslovanje racionalnejše: “Nerazumljive pa so združitve in posledično odpuščanja tam, kjer se dosega dobre rezultate.” Dodaja, da šole delujejo neresne, ker poskušajo privabiti učence, čeprav se ne ve, ali se bodo na šolo sploh lahko vpisali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:02 21. Januar 2013.

    Ja super. Saj je itak vprašanje, koliko otrok se bo sposobno šolati glede na finančno stanje družin. Sploh sedaj ko …

  • 11:03 21. Januar 2013.

    Cilji in vizije, drugič<br />Zdi se, da je eden glavnih problemov, ki jih imajo v teh časih vodje največjih političnih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.