Višja denarna pomoč za novorojenčke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Od 1. junija bo enkratna denarna pomoč ob rojstvu otroka v Mariboru višja za 25 evrov.
Oglej si celoten članek

Mariborska občina bo enkratno denarno pomoč ob rojstvu otroka  s 1. junijem iz 105 evrov zvišala na 130 evrov. Mariborska občina sofinancira tudi nakup mlečne formule.

V proračunu za denarno pomoč ob rojstvu bo mariborska občina  zagotovila dodatnih 12.000 evrov, z dvigom na 130 evrov pa bi zajeli okoli 400 otrok. V preteklih letih je pomoč dobilo 760 otrok.
 

Zvišanje enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka so nedavno napovedali tudi v Ankaranu, kjer se bo znesek z 200 dvignil na 500 evrov. Gre za del politike s katero skušajo vzpostaviti strategijo demografskega razvoja v starajoči občini.

Ponekod kar tisoč evrov

Enkratno denarno pomoč ob rojstvu otroka sicer izplačuje večina slovenskih občin, a ne vse v enaki višini in vsem družinam, ne glede na socialni status. 

V Ljubljani tako denimo denarno pomoč dobijo le socialno šibki, pomoč znaša 380 evrov. Najbolj radodarni pa so v občini Komen ter oblini Moravske Toplice, kjer ednmkratna denarna pomoč znaša tisoč evrov, v Novi Gorici novopečeni starši dobijo 500 evrov, v Ajdovščini 400.

Druge občine staršem ob rojstvu otroka podarijo me 150 in 300, ponekod znesek zvišujejo glede na število otrok.

Preberite:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.