Visoka denarna kazen za vinjena voznika

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Dva voznika presegla dovoljeno količino alkohola v krvi. Oba bosta morala plačati več kot tisoč evrov globe.
Oglej si celoten članek

V petek okoli 10. ure je več voznikov opozorilo na čudno vožnjo voznika tovornega vozila na avtocesti. Poljskega voznika, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Celju, so policisti ustavili v Tepanjah. Preizkus alkoholiziranosti je potrdil, da je vozil krepko pod vplivom alkohola - alkotest je namreč pokazal 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poljaku so policisti izrekli globo v višini 1.200 evrov, 18 kazenskih točk in prepoved vožnje na območju Slovenije.

Škofjeloški policisti so v petek okoli 16. ure na Praprotnem pri Škofji Loki obravnavali 51-letno Škofjeločanko, ki je vozila pod vplivom alkohola (0,97  mg/l). Policisti so ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, zato so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi prekrškov pa so ji izdali še plačilni nalog z globo v znesku 1.700 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.