Visoki stroški gostovanja bodo "ukinjeni"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Drugi največji slovenski mobilni operater je pripravil ponudbo za gostovanje v tujini, ki bo, kot obljubljajo, "ukinila visoke stroške gostovanja".
Oglej si celoten članek

Ponudbo so pri Simobilu poimenovali All Inclusive. Kot pravijo, so "mobilno gostovanje prezračili in oblikovali ponudbo, ki našim uporabnikom daje največ". Več podrobnosti bodo razkrili na tiskovni konferenci v sredo.

Nova pocenitev 1. julija

Evropska pravila za mobilno gostovanje oziroma tako imenovana evrotarifa že več let postopoma znižuje najvišje dovoljene cene, ki jih operaterji še lahko zaračunavajo uporabnikom med bivanjem v tujini.

V skladu s tem se 1. julija obeta nova pocenitev – odhodni klici v katerokoli državo članico bodo lahko stali največ 19, dohodni pa pet centov na minuto. Malenkost se bo znižala tudi cena poslanega SMS-sporočila (na šest centov), več kot razpolovili pa se bodo stroški za prenos podatkov – za en megabajt prenesenih podatkov bodo uporabniki od 1. julija odšteli največ 20 centov.

Evropska unija je pred kratkim sicer še bolj zarezala v cene gostovanja – telekomunikacijski paket, ki so ga evropski poslanci sprejeli v začetku meseca, do konca prihodnjega leta povsem odpravlja stroške za gostovanje v tujini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:53 16. April 2014.

    Do konca leta 15 se itak MORA ukinit roaming v državah EU, torej je to samo marketinška poteza in nič …

  • 22:25 14. April 2014.

    Mulo pojdi na kak otroški forum in nehaj smetit tu gor. To forum je za malo bolj resne teme.

  • 19:48 14. April 2014.

    dej link od tvoje mamice, pa gremo (s)kakat

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.