Vlada bi šotor za 70 tisoč

Foto: Žurnal24 semolic_bot_090109
Ali je res kriza? Vlada bo prihranjenih 388 tisočakov očitno investirala v protokol.
Oglej si celoten članek

Generalni sekretariat vlade, ki ga vodi Milan M.Cvikl, vladi predlaga, naj se v načrt razvojnih programov za letos uvrsti 388 tisoč evrov za prenovo protokolarnih objektov.

V Vilo Podrožnik 135 tisoč
Nov projekt “za financiranje investicij in investicijskega vzdrževanja objektov, s katerimi upravlja JGZ Brdo,” vključuje za 135 tisoč evrov investicij v Vilo Podrožnik, ki so si jo sicer za predsedniško rezidenco pred časom zamislili v uradu predsednika republike Danila Türka.

Naš vir iz generalnega sekretariata vlade trdi, da je objekt zaradi dotrajanosti resnično potreben prenove, a ne gre pozabiti, da kapacitet za protokolarne dejavnosti v državi ne primanjkuje, saj smo v te objekte financirali v pripravah na lansko slovensko predsedovanje Svetu EU.

 
 

Protokolarni objekti lahko počakajo, da se ta kriza umiri. Ne morejo pa čakati ljudje, ki so izgubili delo, ki potrebujejo pomoč, pa te pomoči ni. Država naj pokaže hitrost na drugih področjih, ne pa pri prenovi protokolarnih objektov.

Dušan Semolič, ZZZS

 
Prenova prioritet, ne vile
Generalni sekretariat sicer pojasnjuje, da gre za prerazporeditev sredstev, ki so bila namenjena za prenovo Vile Zlatorog, ta pa je prestavljena na prihodnje leto.

Ali je letošnje krizno leto pravi čas za prenovo protokolarnih objektov, smo vprašali predsednika Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušana Semoliča. “Letošnji krizni čas je primeren – ne za prenovo Vile Podrožnik – ampak za prenovo prioritet te družbe. Glede na krizo in glede na to, da so problemi, kako zbrati denar za funkcioniranje socialne države in za to, da bi nekaterim podjetjem pomagali preživeti, da bi pomagali brezposelnim, tovrstni stroški zagotovo ne sodijo v ta čas,” je kritičen Semolič.

Nekateri se ne naučijo
Prepričan je, da vladno načrtovanej investicij v prenovo protokolarnih projektov “kaže samo na to, da se iz krize, v kateri smo, nekateri niso naučili tistega, kar bi se morali. Med načrtovanimi izdatki je tudi šotor za 70 evrskih tisočakov."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.