Vlada bo imela 14 ministrstev

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Natančna delitev resorjev med koalicijskimi strankami tudi v tretjem osnutku še ni določena.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade ima pravico ob vnaprejšnjem soglasju predsednikov koalicijskih strank poleg omenjenih predlagati dodatne ministre brez resorja. 

V prvih dveh osnutkih so pisci koalicijske pogodbe obljubljali, da bodo izvedli preiskavo in poiskali odgovorne za nastalo bančno luknjo. Zdaj te točke v dokumentu ni več. Prav tako ne načrtujejo več znižanja nekaterih notarskih tarif.

V osnutku tudi Erjavčeva zahteva

Je pa v novem osnutku zapisana zahteva Karla Erjavca o usklajevanju pokojnin in letnem dodatku za upokojence, ki je težka 40 milijonov evrov.

Prizadevali si bodo za krepitev ekonomske demokracije - gre za udeležbo zaposlenih pri dobičku: "Verjamemo, da lahko predstavlja enega od elementov izhoda iz sedanje gospodarske in širše družbene krize."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:24 21. Avgust 2014.

    NAVADEN BUREKAŠ.

  • 19:09 21. Avgust 2014.

    golazen, in to ste volili, da se še naprej skrivajo

  • 18:53 21. Avgust 2014.

    Upam, da si bodo glede bančne luknje premislili.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.