Vlada bo imela sejo kar na vrhu zaletišča planiške velikanke

Foto: Zavod za šport RS Planica
Foto: Zavod za šport RS Planica
V petek otvoritev nordijskega centra Planica, vlada Mira Cerarja jo bo obeležila s sejo in to kar na vrhu letalnice bratov Gorišek.
Oglej si celoten članek

Začelo se je pred osmimi leti, z načrtovanjem projekta, končuje pa se v petek, ko bo v Planica za 48 milijonov evrov dobila kar osem smučarskih skakalnic in sodobni tekaški objekt. 

Foto: Žurnal24 Jelko Gros "Saj veste, kako je na koncu, ko pridejo detajli, koordinacija, človek bi rekel, kljub temu, da je bilo stresno, je tole na koncu še najhuje. Zalogaj je velik.Taka zgodba, z največjo športno investicijo se zgodi samo enkrat in zaradi tega morate vedeti, da je zelo pomembno za vse nas, ki smo to delali in tudi za vse ljubitelje Planice," občutke pred otvoritvijo novega, modernega nordijskega centra v dolini pod Poncami opiše direktor zavoda za šport Planica Jelko Gros.

S sedežnico na vrh velikanke

Gros poleg obiskovalcev in gostov v petek, 11. decembra, v Planici pričakaje celotno vladno ekipo, ki bo s delovnim posvetom na vrhu zaletišča velikanke, izrazila nekakšno priznanje novemu nordijskemu centru, sodobni Planici.

"Na vrhu letalnice, v ogrevalnem prostoru, bo vlada imela delovni posvet v okviru regijskega obiska Gorenjske. Seja se bo začela 8.45, ob 11.00  pa se začenja slavnostna otvoritev," nam petkov protokol slavnostne otvoritve zaupa Gros in doda, da bo na ta dan obiskovalcem omogočen ogled celotnega centra:"Od sedežnice do vrha, vse bo odprto. Razen na skakalnicah obiskovalcem ne bo dovoljeno skočiti," hudomušno doda. 

Planica imela kar pet kontrol

Na vprašanje, ali se lahko v Planici ponovi zgodba biatlonskega centra Pokljuka, ki mu je Evropska komisija kot sofinancer očitala številne nepravilnosti, Gros odgovarja, da je Planico obiskalo veliko nadzornikov.

"Stvar je v tem, da smo mi imeli pet kontrol, kar nam je sicer pobralo veliko časa. Do zdaj ugotovljenih napak ni bilo, vsaj bistvenih, kot so bile na Pokljuki. Je pa za en kontejner dokumentacije," birokratske zadeve opiše Gros in doda, da preglede opravili tako računsko sodišče, notranji razvoj kot služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Foto: Zavod za šport RS Planica Nordijski center Planica

Na razpis za vodjo Nordijskega centra Planica, ki ga upravlja Zavod za šport Planica, se je prijavilo kar 70 kandidatov, na koncu je bil izbran nekdanji kranjskogorski župan Jure Žerjav.

"Moram reči, me veseli, da se je prijavil, ker je bil kot župan in trener državne reprezentance v smučarskih tekih, kar pomeni, da bo poleg tega, da je manager, dobro razumel tudi tekaško svet, kar je zame, ki sem strokovnjak za smučarske skoke, lepa dopolnitev," še pove Gros in doda, da bo Planica za tekače (skakalci lahko trenirajo že od leta 2012) zaživela, ko bo pritisnil pravi mraz, saj je po njegovem že vse pripravljeno za zasneževanje tekaške proge, namenjene treningom. 

vanda.levstik@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:50 8. December 2015.

    Povabite nas davkoplačevalce in vlado nekam pošljite. Denar ni njen je naš.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.