Vlada spet spremenila zeleni in rdeči seznam držav

Foto: Tamino Petelinšek/STA
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Posodobili so zeleni in rdeči seznam držav, Kacin je povedal tudi, kje lahko opravimo veljaven test.
Oglej si celoten članek

Kot je že znano, karantena ob prihodu iz držav na rdečem seznamu ni več nujna, če predložimo negativen test na covid-19, ki ni starejši od 48 ur. To velja za države članice EU oz. schengenskega območja. 

"Test mora biti izdan v instituciji, ki jo priznavata naša dva inštituta. Eden je inštitut pri medicinski fakulteti, drugi pa Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano – na spletni strani slednjega so vse verodostojne institucije, od koder lahko državljani tujih držav pridobijo potrdilo o tem, da so negativni, ki ga naši mejni organi sprejemajo," je uradni vladni govorec Jelko Kacin danes razložil za Televizijo Slovenija.

Nov odlok omenja tudi t. i. oranžne države, a tu ne gre za nič novega, le za poenotenje imenovanja seznamov s celotnim območjem EU. Prej smo ta seznam držav imenovali rumeni.

Na rdečem seznamu so zdaj pristali nekateri deli držav članic EU, tudi Madžarske, Avstrije in Hrvaške, Italija je na oranžnem seznamu, Poljska in Srbija pa na zelenem. Več podrobnosti na tej povezavi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 03:59 11. Oktober 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

  • 13:47 28. September 2020.

    Zanimivo res čudno da daste zelene države na rdeči seznam , rdeče države pa na zelenega , a delate to …

  • 09:51 28. September 2020.

    res ironicno je, ko rdeca daržava daje druge države na rdeče in zelene sezname. Hrvaska bi nam lahko takoj uvalila …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.