Vlada bo ustanovila nacionalni svet za bralno pismenost

Foto: Vlada RS Vlada na Brdu pri Kranju
Foto: Vlada RS Vlada na Brdu pri Kranju
Svet bodo sestavljali strokovnjakinje in strokovnjaki s področja pismenosti od predšolske vzgoje do tretjega življenjskega obdobja.
Oglej si celoten članek

Vlada je danes sprejela sklep o ustanovitvi nacionalnega sveta za bralno pismenost. Ustanovitev sveta predvideva Nacionalna strategija bralne pismenosti 2019-2030, ki jo je ministrski zbor sprejel decembra 2019. Naloga nacionalnega sveta za bralno pismenost bo spremljanje uresničevanja strategije, piše v sporočilu za javnost po seji vlade.

Svet bodo sestavljali strokovnjakinje in strokovnjaki s področja pismenosti od predšolske vzgoje do tretjega življenjskega obdobja (do deset članov), ki pokrivajo različne vidike razvoja pismenosti, ter predstavniki vladnih resorjev, ključnih za razvoj pismenosti (do pet članov). Administrativno in tehnično podporo ter sredstva za njegovo delovanje bo zagotovilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Prav tako bo za uspešno pripravo akcijskega načrta za udejanjanje nacionalne strategije bralne pismenosti nujno potrebno sodelovanje zunanjih sodelavcev, ki so predstavniki deležnikov, povezanih s področjem spodbujanja bralne pismenosti v celotni vertikali, še piše v sporočilu za javnost.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:27 13. Februar 2021.

    BRAVO ! Več bodo čitali- bolj bodo načitani.. več bodo brali- bolj bodo nabrani...

  • ode
    07:24 12. Februar 2021.

    Zakaj so policaji vedno po dva skupaj? Ker eden zna brati, drugi pa pisati.

  • 19:58 11. Februar 2021.

    Prvi slušatelji morajo biti poslanci in vlada. Za tem je NUJNO potrebno organizirati izobraževanje na temo splošne omike, ki močno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.