Vlada na 20 odstotkih podpore

Foto: Žurnal24 Za povečavo kliknite na graf. (Foto: Politbarometer)
Vladi premierja Boruta Pahorja podpora padla na 20 odstotkov, ne podpira je 83 odstotkov brezposelnih.
Oglej si celoten članek

"Očitno je, da je ob tokratni meritvi podpora vladi dodatno močno padla in tako dosegla najnižji doslej izmerjen podatek o tem in najvišjo doslej izmerjeno nepodporo," na podlagi marčevske raziskave ugotavljajo pri Politbarometru.

Vlado premierja Boruta Pahorja je tako marca podpiralo le še 20 odstotkov vprašanih. Decembra lani je imela 28-odstotno podporo.

Med nasprotniki vlade izstopajo predvsem preferenti SDS (90 odstotkov), desno samoopredeljeni (85 odstotkov) in brezposelni (83 odstotkov).

Glede zaupanja institucijam so vlada, parlament in predsednik vlade zaslužili dobro dvojko, izstopa le predsednik države Danilo Türk, ki je na lestvici od ena do pet dobil oceno nekaj čez tri.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.