Vlada na jedilniku kanibalizma

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Igrice v energetiki niso le nestrokovne, ampak tudi politično diletantske. Pahor pa nič.
Oglej si celoten članek

Vladna koalicija bo padla na bloku 6. V ozadju posodobitve Termoelektrarne Šoštanj se preprosto skriva preveč interesov, da bi jih predsednik vlade lahko obvladal. Glomazni projekt je odnesel Lahovnika z ministrskega stolčka, nepotešena želja Zaresa po obvladovanju energetike pa zdaj dviga v zrak šaleški SD.

Pahor pa nič. Kot da ga kanibalizem v energetiki, ki je priplaval na površje še v vsaki vladi do zdaj, ne gane. Najnovejša (a ne nova) je ideja o združitvienergetskih stebrov, ki jo Zares pelje mimo predsednika vlade. Z njim želi zagotovili denar za gradnjo bloka 6 in si na drugi strani olajšati kadrovanje v enotnem stebru. Predvsem gre tu za čiščenje Lahovnikovih “ostankov”.

Na drugi strani Zares trenutno nima sposobnega človeka, ki bi lahko vodil HSE, kar bi lahko rešila združitev in prenos vseh upravljalskih funkcij na direktorja Gen energije. Če s tem želi ministrstvo za gospodarstvo pomiriti posavski energetski lobi, očitno ne ve, kako bo to podžgalo šaleškega in tudi mariborskega. Vsa ta igra ni le strokovno vprašljiva, ampak je celo politično diletantska. Pahor pa nič.

Čigava jajca? Zakaj se Pahor ni rešil Golobiča ob aferi Ultra ali stopil na drugo stran v sporu z Lahovnikom, zakaj mu zdaj prepušča kadrovanje tudi na račun interesov lastne stranke? Očitno nekdo nekoga drži za jajca.

Suverenost, ki jo Zares kaže pri kadrovanju v energetiki, ko ni pomagal niti po navadi zadosten vpoklic sindikatov, nakazuje na še globljo krizo vodenja, kot se zdi na prvi pogled. Koalicija ne bo zgolj padla. Ker je tako šibka, bo požrla samo sebe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.