Vlada o pogajanjih z avtoprevozniki

Foto: Žurnal24 Težave slovenskih avtoprevoznikov so se začele lani, letos pa so vse pogostejše.
Patrick Vlačič bo vladi poročal o zadnjih pogovorih z avtoprevozniki, ki še niso prinesli dokončnega dogovora. Vlada naj bi odločila, ali je pripravljena na nadaljnja pogajanja z njimi.
Oglej si celoten članek

Predstavniki avtoprevoznikov in minister Patrick Vlačič kljub določenemu popuščanju vlade na sestanku v torek še niso našli dogovora glede zahtev avtoprevoznikov. Je pa prišlo glede zahtev do razhajanj v stališčih Avtoprevozniške zbornice, Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS). Kot je v torek po sestanku pojasnil generalni tajnik Avtoprevozniške zbornice Emil Milan Pintar, naj bi namreč GZS in OZS zmehčali svoja stališča.

Vseeno pa je sestanek na ministrstvu po Pintarjevih besedah pokazal, da so si tri zbornice še vedno enotne v tem, da je ponudba prometnega ministrstva za 10-odstotno znižanje cestnin za tovorna vozila, ki so se s 1. julijem podražile za 40 odstotkov, ter za 20-odstotno znižanje cestnin v nočnem času, premalo.

Vlada bo tako danes odločala, ali se je glede cestnin še pripravljena pogajati, minister Vlačič pa naj bi avtoprevoznike z odzivom vlade seznanil v petek in jim predstavil novo različico sporazuma, v katerega naj bi vključil vse tiste pripombe avtoprevoznikov, ki se ne nanašajo na cestnine.

Če se bo vlada pripravljena še naprej pogajati o cestninah, bo imel minister Vlačič po Pintarjevih besedah do 17. avgusta čas, da pripravi nov predlog sporazuma z novo ponudbo glede znižanja cestnin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.