Vlada potrebuje dodatne argumente

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vlada danes ni odločala o povišanju RTV-prispevka na 13 evrov, ker pred odločanjem potrebuje dodatne argumente vodstva RTVS.
Oglej si celoten članek

Vlada ni odločala o zvišanju RTV-prispevka za 8,33 odstotka oziroma en evro, ker  pred odločanjem potrebuje dodatne argumente vodstva Radiotelevizije Slovenija (RTVS). Odločitev naj bi padla po počitnicah in če bo predlog potrjen, bomo od januarja prihodnje leto plačevali 13 evrov prispevka na mesec.

Vodstvo RTV Slovenije je zahtevo za povišanje RTV-prispevka za en evro ministrstvu za kulturo posredovalo konec junija, a ga je takrat pristojni odbor zavrnil kot neutemeljeno, prav tako pa podražitvi ni bila naklonjena takratna ministrica Majda Širca.

Ministrstvo je najprej predlagalo, naj se zviša za 1,8 odstotka oziroma 0,216 evra, a je odločitev potem spremenilo, saj je menilo, da prvotno predlagano povišanje prispevka ne bi zagotovilo sedanjega obsega javne službe nacionalne radiotelevizije.

Na Radioteleviziji Slovenija dvig prispevka utemeljujejo s tem, da jih 86 milijonov evrov, kolikor jih letno zberejo s prispevki, postavlja na rep Evrope. Poudarjajo tudi, da je vse več socialno ogroženih naročnikov, ki so oproščeni plačevanja prispevkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:33 28. Julij 2011.

    Tale TV ZNOVA je vseen če takoj crkne saj razen kakega dokumentarca ni kaj gledat,kar pa ni vredno tega denarja,ki …

  • 12:15 28. Julij 2011.

    Enkrat sem to že napisal in bom še 1x:<br />RTV naj plačuje tisti, ki jih gleda in posluša! V času …

  • 10:08 28. Julij 2011.

    Program ni vreden centa. Vso poletje gledamo ponovitve raznih oddaj. Ali res mislite, da smo vsi na počitnicah na Havajih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.