Vlada se hvali, kako uspešen je bil obisk, resnica naj bi bila precej drugačna

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Podpis memoranduma o hitri cesti Postojna-Jelšane padel v vodo.
Oglej si celoten članek

"Veliko obiskov, srečanj, ogledov, izjav in fototerminov ter bolj malo konkretnih in za prebivalce pomembnih odločitev je prinesel današnji obisk vlade v primorsko-notranjski regiji," so včeraj ocenile Primorske novice. Celo ena ključnih tem, podpis memoranduma o hitri cesti Postojna-Jelšane, ki je že dolgo časa ena izmed prioritet ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca, naj bi padla v vodo.

V Postojni naj bi uredili drugi priključek

Vrtovec se je sicer sestal s postojnskim županom Igorjem Marentičem, s katerim sta govorila o težavah na področju cestne infrastrukture, med drugim tudi o ureditvi drugega priključka na avtocesto. Ta naj bi bil, tako predlaga postojnski župan, na severovzhodnem delu Postojne.

"Naša obljuba je, da bomo zgodbo preverili in se v naslednjih dneh na to temo sestali z upravo Darsa. Menim, da je smiselno, da se na tak način razbremeni center Postojne. To še posebej velja za poletne mesece, ko je v Postojni veliko turistov, in se tako lokalnemu prebivalstvu omogoči lažjo mobilnost," je povedal Vrtovec.

Vrtovec bi gradil hitro cesto, a je naletel na odpor

Župani v regiji pa naj bi bili nekoliko manj usklajeni glede gradnje hitre ceste Postojna-Jelšane. Neuradno naj bi ji nasprotoval predvsem pivški župan Robert Smrdelj, zaradi načrtovane gradnje obvoznice v Pivki.

Vrtovec o hitri cesti Postojna-Jelšane: "Vlada je na tem delu pripravljena nekaj narediti, da pridemo v čim krajšem času do realnih in ključnih postopkov, ki bi pomenili, da začnemo najprej z izbiro ustrezne variante in umestitvijo v prostor in naprej do gradnje. Ta hitra cesta ni pomembna le za lokalno prebivalstvo, pomembna je za celotno državo."

Kot so sporočili iz občine, so se z ministrstvom dogovorili, da v roku enega meseca skupaj uskladijo konkreten terminski plan izvedbe obvoznice, pri čemer se že pristopi k sporazumu o sofinanciranju izvedbe prvega odseka obvoznice, ki bo potekal po Snežniški cesti, in kolesarske povezave preko centra Pivke. Oba projekta imata že pripravljeno vso ustrezno dokumentacijo, zato bi lahko v letošnjem letu že pričeli z deli, so prepričani v Občini Pivka.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 18:26 12. Februar 2022.

    Že nabijate, levi cajtng...bedni ste.

  • 15:24 12. Februar 2022.

    Resnica je zal precej drugacna in je diametralno nasprotna vsemu kar trdi vlada. Tako ta, kot vsaka druga. Eno samo …

  • 14:44 12. Februar 2022.

    to je čista samopromocija, znano že od prej ... mislim, ne vem, čudim se, glede na to, da so si …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.