Vlada se je z Urško ustrelila v koleno

Foto: Žurnal24 Gorenak meni, da je vlada s spotom Čepinove sama sebe ustrelila v koleno. (Fo
Nujni seji odbora DZ za notranjo politiko; prva o zlorabi zakona o volilni in referendumski kampanji, druga o visokih najemninah za prostore državnih organov. Gorenak od vlade terja racionalnost.
Oglej si celoten članek

Na nujni seji odbora državnega zbora (DZ) za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje bodo člani najprej obravnavali zlorabo četrtega člena zakona o volilni in referendumski kampanji s strani vlade, kasneje pa še razloge in odgovornost za visoke najemnine, ki jih Republika Slovenija (RS) plačuje za prostore, v katerih delujejo državni in drugi upravni organi.

S Čepinovo "so se ustrelili v koleno"
"Zakon o volilni in referendumski kampanji je vlada spremenila zadnjo minuto," je za zurnal24.si pojasnil predsednik odbora Vinko Gorenak, ki še meni, da vlada za kampanjo sredstva troši precej nerazumno.

"Vlada do februarja letos po zakonu ni bila udeleženec volilne kampanje, če so državljani predlagatelji referenduma. In da so se lahko vključili v kampanjo za pokojninski zakon, so zakon spremenili zadnjo minuto. Za to kampanjo naj bi vlada porabila po različnih ocenah različne količine denarja, govora je okoli 200 tisoč evrov," je dejal.

Ob tem je opozoril tudi na "vzporedne zadeve" ob volilni kampanji in izpostavil vladni spot z Urško Čepin. "Če sem zelo odkrit, je to strel v koleno samim sebi." Po njegovem gre za zapravljanje denarja, ki niti vladi ne daje pozitivnih učinkov.

Nerazumno sklepanje najemnin

Člani odbora bodo v nadaljevanju obravnavali še razloge in odgovornost za visoke najemnine, ki jih RS plačuje za prostore, v katerih delujejo državni in drugi upravni organi.

"Že v prejšnjem mandatu smo se, kljub sklenitvi pogodb, pogajali na novo in zelo različno, a tudi do 30 odstotkov znižali najemnine. V tem mandatu se spet sklepajo pogodbe na precej nerazumen način, predvsem če pogledate NPU (Nacionalni preiskovalni urad) in ministrstvo za pravosodje," je dejal Gorenak, ki je še pojasnil, da želijo na sejah zgolj opozoriti na omenjena problema in od vlade terjati racionalno ravnanje v enem in drugem primeru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.