Vlada stopila korak nazaj: V teh primerih pogoj PCT ni več potreben!

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Vlada je danes na dopisni seji spremenila odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT. Izpolnjevanje pogoja ne bo več potrebno za delavce, ki delo opravljajo na domu, medtem ko ga bodo morali uporabniki na bencinskih servisih izpolnjevati le pri kupovanju blaga v zaprtih prostorih.
Oglej si celoten članek

Za delavce na domu PCT ni več potreben

V skladu s spremenjenim odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom delavcem, ki delo opravljajo na domu, v času opravljanja dela na domu ne bo treba izpolnjevati pogoja PCT, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Na bencinskih servisih PCT le v zaprtih prostorih

Vlada je sklenila tudi, da morajo uporabniki storitev pri oskrbi na bencinskih servisih izpolnjevati pogoj PCT le, če uporabljajo storitve oziroma kupujejo blago v zaprtih prostorih. Bencinski servisi zagotavljajo varno izvajanje dejavnosti brez neposrednih stikov na vseh odprtih prostorih in krajih, v širšem smislu pa je preskrba z motornimi gorivi tudi sestavina upravljanja kritične infrastrukture pri preskrbi z energenti, so sporočili.

Športna vadba brez maske in razdalje

Vlada pa je določila tudi, da se športna vadba lahko izvaja brez uporabe zaščitne maske, pri čemer ni treba zagotavljati medosebne razdalje, in sicer na odprtih ali v zaprtih prostorih. Nova izjema od uporabe zaščitne maske je dovoljena pod pogojem, da osebe izpolnjujejo pogoj PCT, so sporočili in dodali, da otrokom do starosti 15 let ni treba izpolniti pogoja PCT, saj zanje velja splošna izjema.

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 43

  • 16:12 24. September 2021.

    Kdaj boste nepismeni dojeli, da je delo na domu nekaj drugega kot delo od doma. V prvem primeru govori, če …

  • 14:58 24. September 2021.

    kako je prijazna ta vlada... sem pa slišal da se covid širi tudi preko tablic in telefonov... hudo bo... no …

  • 11:44 24. September 2021.

    tile na vladi bi moral viset kot Mussolini ob koncu vojne... za noge na bencinskem servisu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.