Vlak do smrti povozil delavca

Vlak je v Ljutomeru povozil moškega. Cesta v smeri Ljutomer–Ormož je bila dlje časa zaprta za ves promet.
Oglej si celoten članek

Murskosoboški policisti so bili malo po 9. uri obveščeni, da je na Jeruzalemski cesti v Ljutomeru v bližini prehoda čez železniško progo vlak povozil 40-letnega moškega, ki je na kraju dogodka zaradi poškodb umrl.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so delavci gradbenega podjetja v Ljutomeru opravljali gradbena dela pri izgradnji podvoza čez železniške tire. Pri opravljanju del na gradbišču poleg železniškega tira je vlak povozil 40-letnega delavca. O vzroku delovne nezgode policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila. Na kraju dogodka so bili preiskovalni sodnik, državni tožilec in delovni inšpektor. Cesta v smeri Ljutomer–Ormož je bila za ves promet zaprta do 12.35 ure.

Ni jasno, zakaj je bil delavec tam


V podjetju SGM Pomgrad so potrdili, da gre za njihovega sodelavca. Po njihovih doslej znanih podatkih se je delavec v trenutku nesreče nahajal ob železniških tirih, v območju osemmetrskega varovalnega pasu, kjer ga je zadel vlak. Za današnji dan dela znotraj tega pasu niso bila predvidena, niti odrejena, zato jim ni znano, zakaj se je delavec v tistem trenutku tam nahajal, saj je varovalni pas jasno razmejen.

Kot so pojasnili, so dela znotraj varovalnega pasu podrejena posebnemu varnostnemu režimu, pri katerem sodeluje čuvajska služba Slovenskih železnic. O načinu dela in samem varnostnem režimu znotraj varovalnega pasu so pred začetkom del morali vsi izvajalci opraviti posebno izobraževanje organiziranega s strani Slovenskih železnic. Tega in ostalih izobraževanj s področja varstva pri delu, je po njihovih zagotovilih bil deležen tudi tragično preminuli delavec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:26 17. Julij 2014.

    zadnje čase imajo kar že celi cvetlični vrt :)

  • 00:29 24. April 2014.

    Zdejle sem pa opazil še cvetko novinarja. Delali so podvoz ČEZ železniško progo !!!!!!!!!

  • 10:43 3. April 2014.

    Če znam dobr računat tkole na oko , je letos skoraj enako mrtvih na železnici in v prometu !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.